Hva er direkte konkurrenter?

 Direkte konkurrenter er selskaper som tilbyr produkter og tjenester som er funksjonelt det samme. Denne formen for konkurranse, til selskaper reklame kampanjer som skiller deres produkter av forbrukere fordi de ikke tilbyr unike produkter utvikle appell til bestemte nisjer. Suksess for selskaper i denne posisjonen er bestemt av prosentandelen av markedet for et bestemt produkt eller en tjeneste kan fange dem. Andre former for konkurranse blant erstatning konkurranse og budsjett konkurranse.

 Vanligvis produkter og tjenester produsert av direkte konkurrenter i prisklassen, og kan bli annonsert og markedsført på en lignende måte, fordi de er designet for å appellere til lignende demografi. Selskaper kan prøve å skille hva de selger med kvalitet, pålitelighet og andre egenskaper ved et produkt i håp om å gi forbrukerne en grunn til å velge deres produkt fra det av konkurrentene. Kreative kampanjer kan bruke en rekke medier og taktikk for å tiltrekke seg oppmerksomheten til potensielle kunder.

 Noen ganger konkurranse kan bli intens. Direkte konkurrenter kan bli involvert i priskriger, til slutt slippe sine priser så lave at de knapt bryte selv på de viktigste produkter og tjenester. Priskriger er ofte begrunnet med argumentet om at prisen tiltrekker seg kunder og oppfordrer dem til å fremme andre produkter fra samme selskap. Dette sikrer at selskapet går med overskudd, mens konkurransedyktige priser holder kundene lojale og kan lede dem til produktet til andre mennesker anbefale.

 Selskaper konkurrerer om de samme nisje kan bruke mange forskjellige annonsering teknikker for å ta markedsandeler. Dette kan inkludere bruk av reklame innflytelse til å oversvømme markedet med kampanje drukner meldinger fra konkurransen, men også til kvalitet, pålitelighet, eller karakteristikk av produkter av konkurransen. Direkte konkurrenter kan også prøve å endre måten folk tenker om sine produkter ved å annonsere sine produkter og tjenester på en måte som er designet for å appellere til en bestemt undergruppe av en populasjon, for eksempel folk som er stolte av å ha god smak eller å være i forkant av teknologi, eller endre modus, for eksempel.

 Økonomer teoretisere at konkurransen holder generelt markeder sunt. Direkte konkurranse, spesielt, kan føre til rask innovasjon og selskaper er stadig tvunget til å omstrukturere sine produkter og tjenester for å holde dem friske og nye i øynene til forbrukerne. Dette kan føre til forbedringer i de relaterte produkter. Kontinuerlig utvikling av nye funksjoner for eksisterende produkter gjennom direkte konkurrenter kan også føre til oppfinnelsen av spin-off-produkter som genererer mer inntekter for morselskapet.

  •  Varehus og butikker er direkte konkurrenter i enkelte markeder.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha