Hva er Downs syndrom?

 Down syndrom eller downa € ™ s syndrom er et mønster av fødselsskader forårsaket av en ekstra 21. kromosom. Det ble først beskrevet i 1866 av John Langdon Down. Tilstanden forekommer i alle raser, og det er spesielt knyttet til mors alder. Risiko for å ha et barn med denne lidelsen har en tendens til å øke i mødre over 35, og siste bevis tyder også på at fars alder kan også påvirke risikoen for sykdommen. Om en i hver 800 til 1000 barn blir født med det.

 Det finnes en rekke utenfor merkbare tegn på syndromet, slik som forandringer i ansiktet. De fleste barn med sykdommen kan ligne på hverandre eller vises i stedet for deres familiemedlemmer eller rasistiske grupper. Disse personene har som regel en kortvokste, en flat nese og store lokk som skaper en søvnig øynene utseende. Tilstanden fører også mild til alvorlig utviklingshemning.

 Ytterligere betingelser kan hos barn med dette genetisk lidelse. Disse inkluderer medfødt hjertefeil, spesielt ventrikkelseptumdefekter, gastroøsofageal refluks, skjoldbrusk sykdom, og søvnapné. Barn er også høy risiko for kronisk ørebetennelse.

 Det finnes ingen behandling for Downs syndrom. De som er minimalt påvirket kan leve helt normale liv og mentalt, i mange tilfeller kunne passere den videregående skole eller å trene for arbeid. De fleste barn og voksne med denne tilstanden er kjent for sine varme og congenial personligheter, selv om dette kan være betenkelig for foreldre fordi barn og voksne kan åpenlyst ikke stoler på noen.

 Det pleide å være at barn og voksne med denne lidelsen ble institusjonalisert etter fødselen. Dette er nå ofte sett på som svært grusom behandling. I nesten alle tilfeller, et barn kan, med terapi og hjelp, til å bli integrert i vanlige skoler og normalt liv hjemme. Mange programmer for voksne har kommet opp med Down syndrom for å hjelpe voksne leve uavhengig fra sine foreldre, ofte i små gruppe hjem innstillinger.

 Den genetisk lidelse kan diagnostiseres prenatalt, vanligvis ved hjelp av en amniocentesis, når væske er fjernet fra uterus og analysert er genetiske komponenter. Denne metoden for diagnostisering har forårsaket kontrovers fordi foreldre noen ganger får muligheten til å ha en terapeutisk abort når de lærer barnets tilstand.

 Tydeligvis er det mange foreldre ikke velger å abortere barn med Down syndrom. De kunne ha gjort fostervannsprøve bare velge Forberedelse til fordel for seg selv som et barn har noen genetiske defekter som trenger ekstra oppmerksomhet. Denne tidlige forberedelser kan være svært nyttig, fordi en større stimulering, opplæring og terapi kan ha en positiv effekt på den intellektuelle kapasiteten til et barn.

  •  Foreldre som har barn vil bli født med Downs syndrom er ofte ledsaget tilbys av sykehuspersonalet.
  •  Barn med Down syndrom har ofte tydelige ansiktstrekk.
  •  Selv om mange barn med Down syndrom har mild til alvorlig mental retardasjon, en rekke av dem går på skole og jobb opplæringsprogrammer for å fullføre.
  •  Downs syndrom er forårsaket av en ekstra kromosom 21.
  •  Et barn med Down syndrom er muskelsvakhet, skjeve øyne, og en flat profil.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha