Hva er dårlig Motoroppheng forårsake?

 motorfester er trolig ikke det første du tenker på når det kommer til vedlikehold av bil, men de er en viktig del av konstruksjonen av kjøretøyet og må inspiseres jevnlig. motorfester er møtt ikke bare med motormomentbelastninger, men med tyngdekraften som de er tynget til å bære den døde vekten av motoren også. Mont svikt er et uunngåelig faktum av livet for noen bil, så det er best å vite hva du kan forvente når motorfestene begynner å svikte, og hvorfor det er så viktig å erstatte når slitt eller ødelagt

 Motorvibrasjoner

 Motoroppheng Bad - de slitt eller skadet til det punktet kan de ikke lenger tåler dreiemomentet i motoren eller kontroll - vil uunngåelig føre til overdreven motor bevegelse. Avhengig av motoren din, veivakselen skriver det, hvordan, og hvis det er balansert og tenningsrekkefølgen på motoren, kan små svingninger i motoren til slutt jobbe seg gjennom media og myknet i rammen. Videre kan de myke motorfestene effektivt redusere motorvibrasjoner mindre, men fortsatt tillate det bankende lyden av en motor brytere for å arbeide gjennom rammen.

 Skade Fitting

 Ingeniører representerer en viss bevegelse av motoren når du utformer elektriske forbindelser, avløp og eksosanlegg. Men denne bevegelse er vanligvis begrenset til ikke mer enn omtrent 1/2 til 3/4 tomme i hvilken som helst retning. Engine Mounts Bad kan lett føre til at en motor for å bytte flere inches fremover og bakover i motorrommet; i det minste, du ser på elektrisk utrustning og løs flukt, men du kan ende opp med en rekke løse eller ødelagte sønn, rør og seletøy avhengig av hvilket har minst myk i linjen.

 Knirker og rangler, Bad Håndtering

 I mange biler, forhjulsdrift, særlig motor og girkasse er i form a triangulering viktig tverrgående rammeelement. Uten en sterk kobling mellom kropp og chassis, kan bilens nese rotere og flytte sideveis i forhold til kroppen. Siden suspensjon kobler til det klippet før, kan dårlige motorfester lett føre til knirking og rangler over humper, slurvete håndtering eller bølge og en økt tendens til understyring eller "push" i hjørnene.

 Major Damage

 Det neste trinnet i mindre vridning av chassiset er logisk viktig vri chassiset. Konstant frem og tilbake kronglete vil svekke sveiser i chassis, forårsaker mye usett strukturelle skader som kan være nesten umulig å korrigere. Når du kommer til dette punktet, vent konstant knirking og rangler, veldig slurvete håndtering og vindu weatherstripping lekkasjer kanskje sprakk. På noen biler er det hypotetisk mulig at motoren kan bokstavelig talt faller ut av bilen, men mesteparten av tiden, eller tverrbjelken eller motor støtte med bolter vil fange den.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha