Hva er dyr som er fanget i rav?

 Amber er en gylden stoff dannet fra fossilt harpiks eller saft av trær. Det er også kalt fossile harpiksen og fossilise prosess, spesielt en grad av polymerisering, karakterisert ved at monomerene i form av en harpiks i en lengre og mer stabil polymerkjeder. Det er bare når store mengder av juice er tilgjengelig, og at saften er fanget under jorden, noe som fører til press på tidsskalaer på millioner av år. Semi-fossilt amber, en mellomting mellom harpiks og rav copal stadiet kalles. De fleste brikkene er ca 30 til 100 millioner år gammel, og kan dateres helt tilbake til kritt perioden, da dinosaurene dominerte jorden.

 Dette materialet blir ofte brukt som en edelsten for smykker, selv om det ikke er et mineral. En grunn gult er kjent for sine sporadiske slutninger - særegenheter i harpiks som avslører litt fanget organisk eller uorganisk materiale. Organiske slutninger er den mest populære og kan selge for millioner av dollar til samlere. Organiske slutninger er forårsaket når et dyr, vanligvis et insekt, setter seg fast i tørt tre sap og er fanget i rav alltid.

 Noen dyr blir sittende fast inneholde rav fluer, maur, biller, møll, edderkopper, centipedes, tusenbein, termitter, døgnfluer, lus, midd, mygg, bier, veps, skorpioner, kakerlakker, gresshopper, øyenstikkere, sommerfugler, og lopper . Fluer er den vanligste skyting, som utgjør 54% av alle funn. Non-insekt funn inkluderer planter som gran, sypress, einer, furu, gran, eik, bøk, lønn, kastanje, magnolia og kanel, palmer, bregner og mose.

 Noen av de mest sjeldne funn er inneslutninger som verken plante eller insekt er: øgler, ormer, edderkopper, frosker, skalldyr, sopp, pattedyr bein, fjær og pattedyr hår. Større dyr, slik som de fleste pattedyr, er for store til å bli sittende fast i treet harpiks, intensivering av den enkle selv om de står fast midlertidig. Noen ganger, kommer harpiksen i kontakt med vann før den danner i gult, og vil bli fylt med inneslutninger av marine krepsdyr. Totalt ble ca 1000 arter av dyr funnet på denne måten.

 Amber slutninger er litt rare, men ikke utrolig så. Den dominikanske amber, kan finne en oppføring i hver 100 eller så brikker i de baltiske rav inneslutninger er funnet i hver 1000 eller så biter.

  •  Bregner er funnet fanget i rav.
  •  Sopp er funnet innkapslet i rav.
  •  Gresshopper er fanget i rav.
  •  Tusenbein er funnet fanget i rav.
  •  Amber.
  •  Sommerfuglene er ofte funnet i rav.
  •  Kakerlakker er fanget i rav.
  •  Scorpions er fanget i rav.
  •  Frosker er ofte funnet i rav.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha