Hva er dyshidrosis?

 Dyshidrosis, som kalles pompholyx eller dyshidrotic eksem, er en tilstand som påvirker huden på hender eller føtter. Blemmer fulle av væske, såkalte vesikler, oppstår på sidene av fingrene og håndflatene. Disse blemmer er assosiert med intens kløe, og de kan også være tærne og fotsålene. Hvis blemmer leges, huden tørker, sprekker, flak og skreller. Tilstanden har en tendens til å gjenta seg, og kan behandles ved hjelp av steroid salver, våte omslag, ultrafiolett lys, og stress reduksjon terapi.

 Kvinner er omtrent dobbelt så ofte som dyshidrosis utvikle menn og forebygge sykdom hos voksne under 40. Når tilstanden påvirker hendene kan betegnes som cheiropompholyx når føttene podopompholyx spørsmålet. Selv dyshidrosis ikke har noen kjent årsak, er assosiert med en type eksem kjent som atopisk dermatitt. Omtrent halvparten av de som dyshidrosis også lider av atopisk dermatitt. Begge forårsaker kløe hudsykdommer og begge kan føre til komplikasjoner av hudinfeksjon, som behandling med antibiotika.

 I noen mennesker, perioder med dyshidrosis være forårsaket av kontakt med bestemte stoffer, slik som kobolt og nikkel, eller ingrediensene i toalett som sjampo. Noen ganger, en soppinfeksjon i en annen del av kroppen kan føre til en reaksjon som fører utvikler seg i hendene til dyshidrosis. Stress kan gjøre tilstanden verre, inkludert ekstreme temperaturer. Noen ganger bobler kan utvide og flette å danne store blemmer som kalles bullae. Over tid, kan neglene bli tykkere og bli pitted eller ridged.

 Hoved type behandling for dyshidrosis består av steroid salver direkte på den berørte huden, og anti-histamin legemidler for lindring av kløe. I tilfeller hvor bullae har utviklet en dermatologi spesialist kan anbefale bruk av våte omslag og store blemmer kan slippes ut ved hjelp av en sprøyte. Det kan også være nødvendig å antibiotika for å forhindre infeksjon.

 Terapi ved hjelp av ultrafiolett lys kan være nyttig for folk som ikke responderer deres dyshidrosis er på de første behandlingene, og stress reduksjon teknikker kan være fordelaktig. Mens i mindre alvorlige tilfeller, tilstanden kan løse seg selv kommer i mange tilfeller, og fortsetter i lang tid. Selv om sykdommen kan forekomme hos eldre mennesker, mindre vanlig i senere år etter midten alder, kan antallet episoder begynner å avta.

  •  Atopisk eksem er ofte forbundet med dyshidrosis.
  •  Dyshidrosis symptomer kan blemmer på hendene.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha