Hva er edelgassene?

 De edle gasser, noen ganger referert til som de inerte gasser, er elementer som den 18. gruppen i det periodiske system. Elementer i grupper i det periodiske system ofte har mange kjemiske egenskaper. For eksempel edelgassene ofte ingen farge eller lukt; ikke være brannfarlig; og i de fleste tilfeller er det usannsynlig inngå kjemiske reaksjoner. Spesielt Alle disse egenskapene er påført ved normal temperatur og trykk, som forskjellige karakteristikker kan oppstå under ekstreme temperatur- og trykkforhold. Ved ekstremt lav temperatur og høyt trykk, for eksempel medlemmer av gruppen 18 bli flytende og kan brukes som potente kryogene kjølemidler.

 De første seks av inerte gasser fra Gruppe 18 forekommer i naturen, og noen hører til de vanligste elementene kjent mann. Helium og neon, de to første av de edle gasser, den andre og den fjerde mest grunnstoffet i kjente universet. Hver påfølgende edelgass er mindre vanlig i naturen enn de forrige. Overflod av gassene på jorda reflekterer ikke deres relative hopetall i resten av det kjente universet, men. Helium, for eksempel, er det andre mest tallrike element i det kjente universet, men bare den tredje mest vanlige edelgass i atmosfæren.

 En av de mest bemerkelsesverdige egenskaper av edelgasser er lav kjemisk reaktivitet påvist i de fleste tilfeller. Atom egenskapene til gruppen 18 Elementene kan benyttes for å forklare den lave reaktivitet. Inertgassene hver har en full valens i hovedsak betyr at alle tilgjengelige områder av elektroner blir tatt. En full-atom med en valenselektron skallet har ingen spesiell tendens til å reagere med andre atomer eller molekyler, fordi reaksjoner relatert til deling eller utveksling av elektroner. Kjemiske reaksjoner er vanligvis forekommer fordi den deling eller utveksling av elektroner bringer den nærmere en "edelgasskonfigurasjon" som er involvert i en full valensatomer, - en edelgass slik konfigurasjon frigjort allerede, så det er usannsynlig at en kjemisk reaksjon.

 Mange ulike vitenskapelige og industrielle prosesser gjøre bruk av ulike edelgasser. Flytende neon og flytende helium, for eksempel eksistere ved temperaturer nær det absolutte nullpunkt, slik at de kan brukes som en kraftig kjøleinnretning superledere, og andre innretninger som bare virker ved lave temperaturer. Helium er også ofte blandet med de gasser som produseres av dykkere for å puste, fordi det ikke er lett absorberes av menneskelig vev andre gasser, slik som nitrogen, er. Edelgassene er også brukt til flyte ballonger og luftskip, som gir lys, og som bestanddeler kraftige lasere.

  •  Den 18. gruppen i det periodiske system representerer de edelgasser.
  •  Neon, er en gass element noen ganger brukt i neonskilt, er en edelgass.
  •  Ballonger og luftskip fra slutten av 1700-tallet til ofte avhengig av hydrogen, en edelgass.
  •  De luftblandinger som brukes er kuttet av dykkere i ulike edelgasser.
  •  Helium, en edelgass, blir brukt til å holde tritt luftskip.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha