Hva er Electron Beam Maskinering?

 Elektronstråle behandling er et begrep som en metallurgisk prosess hvor det konsentrerte varme av en elektronstråle anvendes som beskrevet for smelting av metall. Prosessen finner vanligvis sted i et vakuum, for derved å beskytte metallet fra uteluften som en fluks oppstår i tradisjonelle sveiseprosesser. Metoden benyttes i en rekke applikasjoner, inkludert sveising, gløding og metallfjerning.

 På grunn av kompleksiteten og kostnadene for utstyret med hensyn til laserstråle maskiner, kan denne typen operasjon ikke være en hjørnestein i industri og produksjon. Mens elektronstråle produsere jevnere overflate og bedre resultater enn andre operasjoner, behovet for spesialtrente operatørene og de iboende begrensningene til elektronstråle prosessutstyr uegnet for de fleste bransjer. Dette materialet er hovedsakelig brukt i elektronikkindustrien, som er den teknologien som brukes for kretser av mikroprosessor enheter og andre miniatyrisert teknologi etsing.

 EBM mange forskjellige metaller og legeringer skjæring. Den svært fokusert elektronstråle, og dermed produserer en tynnere snittet eller skåret region enn mange andre termiske metoder. Prosessen produserer også en glattere snittflaten av flater som trenger liten eller ingen overflatebehandling av det endelige produktet.

 Typisk er anvendelsen av denne sveisemetode, et svært konsentrert varme i et vakuumkammer. Dette vakuum virker som en strømningskontrollmiddel for å beskytte skjøten, varmen av strålen behandling smelten, de to metallstykker og ethvert fyllmateriale, slik at disse bitene er koplet til hverandre. Sveiseprosessen, elektronstråle-bearbeiding er ikke begrenset på denne måte, av størrelsen av vakuumkammeret. For å omgå denne begrensningen, er denne type maskin noen ganger brukt i en åpen typen, den såkalte non-vakuum EBM, men dette reduserer styrken av prosessen og tykkelsen på metaller som kan betjenes effektivt.

 En tredje anvendelse av elektronstråle-bearbeiding utglødning av metaller og legeringer ved hjelp av varme. For å behandle metalldelene er plassert i vakuumkammeret, og deretter bombardert med elektroner av høy hastighet. Fordi disse elektroner når det parti metallet varmes opp til sitt smeltepunkt og deretter avkjøles. Denne varme og kjøling prosessen myker metall for å forberede den for videre bearbeiding.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha