Hva er en agat?

 Agate er en form for kalsedon, en melkeaktig form av kvarts, som vises i et slående stripete formasjon som folk har estetiske århundrer funnet. Kjemisk identisk med kvarts, ametyst og karneol, men fordi det er en annen måte, er denne steinen radikalt annerledes. Som alle andre former for chalcedony, den kjemiske formelen SiO2, og fargen kommer fra urenheter i silisium-dioksid. Neste kommer i en rekke vakre farger i naturen, er det svært porøs stein noen ganger farget for å være levende i farger.

 Brasil, Uruguay, og det vestlige USA er alle kilder til grov agat. Tyskland har tradisjonelt vært hovedstad i agat behandling, og produktene sendes fra Tyskland til gullsmeder og butikker rundt om i verden. Den slående stein som brukes i smykker og dekorative hjem tilbehør som bokstøtter og gjøre dalbaner. Noen religiøse ornamenter er også laget av det, inkludert bekymrings perler og stener meditasjon utført i mange kulturer.

 Forekomster av vulkansk stein port ofte Agate, som dannes når silikat innskudd i sprekker og hull i fjellet. Det ytre laget av steinene mørke og knasende en tendens til å svinge, men lagene inne danner rike fargede bånd som kan være kuttet og polert i tverrsnitt for bruk i smykker. Det er svært lik Onyx, en annen form for chalcedony som dannes i suksessive lag, men har en tendens til å være mer uregelmessige agat band og et bredere spektrum av farger.

 Noen porter klager er så karakteristiske at de bærer sine egne navn, for eksempel mose agat, en unik form som springer ut fra rike mosegrodd grønt ryste en hvit stein. Iris agat, en annen spesiell opptreden av rock, har en bemerkelsesverdig iriserende glans. Begge former, sammen med andre raser, blir brukt i ringer, armbånd og halskjeder, og er vanligvis store kutt for å vise fram de rike band av farge. Ofte laget smykker med steiner en uvanlig form i en unik og karakteristisk mønster for å imøtekomme.

 Hvis de oppbevares i varme og sollys kan visne og sprekk Agate, så eiere bør sørge for å lagre den på et kjølig, mørkt sted. Hvis steinen er skitten, kan det vaskes i såpe og et mildt vaskemiddel, men folk bør ikke bruke skuremidler eller kjemikalier. Agate kan ripe eller sprekke hvis behandlet grovt, slik at eierne sakte med ornamenter laget av det skal være, og prøv å unngå slamming det inn ting eller å taue veldig harde overflater.

  •  Brasil er en kilde til grov agat.
  •  Tyskland er hovedstaden i agat behandling.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha