Hva er en Air Conditioning System?

 Air condition er et begrep som refererer til en prosess eller et system som styrer temperatur, fuktighet, renslighet, og bevegelsen av inneluften. Når været er varmt, kjøler luften. Hvis været er kaldt, varmer opp luften. Den legger også til eller fjerner fuktighet og luft etter behov. Ved å kontrollere bevegelse i luften, er air condition i stand til å fjerne støv og skitt ved å bringe frisk luft inn i et rom og presse gammel luft ut. En air condition-systemet er en mekanisme utviklet for å stabilisere og kontrollere tilstanden på luften i en viss plass, vanligvis i bygninger, biler og andre typer offentlig og privat transport.

 Den første kjente form for air condition sies å ha utviklet seg i det gamle Roma. Akvedukten vann ble sirkulert innenfor murene i luksuriøse romerske eiendommer for å holde dem kjølig.

 Et annet system ble benyttet i middelalderens Persia, som involverer bruk av bassenger og fans. Sisterner, om store menneskeskapte bassenger, ble plassert på sentrale steder, som for eksempel gårdsplasser for å samle regnvann. Når vannet fordamper og kjøler luften rundt den. Vindtårn ble så brukt til å blåse kald luft og sirkulere den gjennom de omkringliggende bygninger. De første fans ble sannsynligvis oppfunnet i middelalderen Egypt, med noen historikere hevder at på et tidspunkt nesten alle hus i Kairo hadde en.

 Den type air condition systemet som finnes i de fleste hjem i dag stammer fra en modell oppfunnet i 1902 av en mann kalt Willis H. Carrier. En forskningsingeniør, utviklet Carrier systemet som et middel for å regulere temperaturen og luftfuktigheten i et trykkeri for best mulig atmosfære for papir og blekk metoden.

 Ideen snart fanget på andre steder, å finne lønnsom bruk i privat sektor, og en verden av industrien. I 1906, en tekstil ingeniør ved navn Stuart W. Cramer brukte begrepet "air condition" for første gang. Det var ikke lenge før Carrier brukes begrepet til sin egen oppfinnelse. Dermed ble født den første moderne air condition-systemet. Eller døpt minst.

 Hver air-condition-systemet er designet for å utføre i en av to kapasiteter: comfort eller industri. Designet for komfort kan bli funnet i boliger, restauranter, biler, fly, tog, skip, busser og sykehus. Det er også verdt å nevne at varme temperaturer er ikke den eneste trøst gis av disse systemene. De kan lindre ubehaget av allergi ved å fjerne pollen fra luften, noe som gjør lange pendler mindre stressende for både sjåfører og passasjerer, og selv bidra til å opprettholde helsen til pasienter i sykehus.

 I næringslivet, kan air condition-systemer forbedre de ansattes effektivitet, sikre ensartethet i metallarbeid, unngå for mye eller for lite fuktskader skjøre papirprodukter under produksjon, og holde maten frisk i løpet lengter perioder med transport og lagring.

  •  En air condition lufthull.
  •  En sentral air condition enhet.
  •  Et luftkondisjoneringssystem stabiliserer og styrer tilstanden av luften i en bil.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha