Hva er en apophasis?

 Apophasis bokstavelig talt betyr "å si nei." Ordet har en rekke litterære sammenhenger. I form av retoriske teknikker, refererer det til et forsøk på å antyde en ide, person eller et objekt uten direkte å nevne sa konsept. Det kan også referere til en metode erklæring der en person bruker for å beskrive noe bitende uttalelser. Andre bruksområder for denne teknologien har sin plass som en slutning støtte eller som fremhever en bestemt idé.

 Når begrepet opprinnelig kom inn realiseres, apophasis hovedsakelig besto av beskrivende passasjer der en solid og direkte definisjon manglet noe. Derfor ville høyttaleren eller forfatter negativt kontrast formålet med utlevering til andre objekter. For eksempel en bil ikke som en motorisert mobil vogn med fire hjul, heller det kan tyde på som "manuell" "ikke statisk" og "ikke har to hjul." På en måte virker denne tilnærmingen apophasis noen gåte gjette tilnærminger.

 En mer moderne forståelse av apophasis ser tilnærmingen som et retorisk enhet for å gjøre et sterkt punkt. Denne tilnærmingen er ironisk på en måte, fordi hensikten med høyttaler eller skribent er forskjellig fra den bokstavelige uttalelsen. Politikk er et felles område for denne type apophasis bruk, for eksempel når en politiker viser til en motspillers stemmegivning posten eller personlige liv ved å hevde at faget ikke vil bli diskutert, "Jeg er ikke her for å snakke om det faktum at Mr. Smith stemte mot denne politikken. "En uttalelse som fører til advarsler" jeg vil ikke ... "eller" Jeg kan ikke ... "eller lignende ordlyd er trolig et tilfelle av apophasis hvis det er direkte etterfulgt av en referanse til den påståtte avkreftet emnet. Denne typen kan også være kjent som en apophasis.

 En annen kontekst for å forstå apophasis oppstår når bygger en individuell en av de viktigste punkt, eller utgangspunkt ved avvisning av andre, lignende elementer eller bygninger. Teologer noen ganger bruker denne tilnærmingen når vi vurderer en åndelig guddom ved avvisning av andre åndelige fremgang og deretter validere guddommelighet i seg selv og den omkringliggende trossystem. Denne fremgangsmåten kan også tjene som et middel for transport av hvordan bildet eller motivet i spørsmålet, kan ikke bli tilstrekkelig beskrevet i noen få ord.

 I enda en annen metode blir apophasis tolkes som en form for logikk. Når den brukes på denne måten, betyr uttrykket spesifikt, en form for induktiv resonnement. Uttalelser kjent som syllogismer er en primær metode, fordi det er en logisk tankerekken med en begynnelse, en midt og overbevisende deler. For eksempel vil en syllogisme består av følgende utsagn: All fisk kan svømme; Ørreten er en fisk; Ørreten kan svømme. Den apophasic versjon av dette argumentet vil utelate midten uttalelse, noe som gjør det som en implikasjon snarere enn direkte uttalelse.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha