Hva er en B-celle?

 En av de store celletyper som er involvert i den humorale immunrespons er den B-celle. Disse lymfocytter eller hvite blodceller, er utformet for å immunitet i kroppen ved utvikling av antistoffer når de blir utsatt for antigener eller fremmedlegemer som fremkalle en immunrespons. B-celler er produsert i benmargen, som gir en konstant tilførsel av disse til kroppen. De senere vokse inn i en av to typer celler: B-celler, plasma og minne B-celler.

 Siden de er generert permanente millioner av B-celler i kroppen per dag, noe som gjør dem til de mest vanlige type lymfocytt. Disse umodne cellene er aktivert ved kontakt med et antigen, som tvinger dem til å modnes, og deretter sluppet ut i blodet, og det lymfatiske system kommer. En moden B-celle da i stand til å detektere antistoffer som er spesifikke for det antigenet. Dette allsidige naturen av B-celler gjør dem til en viktig del av evne til immunsystem til å bekjempe infeksjoner.

 En umodne B-cellemodning på to måter. Noen er plasma-B-celler som bekjemper store mengder av antistoff mot antigenet som skal aktiveres først deres utvikling. Disse cellene har en tendens til å være relativt kortvarig, svært responsive til å kontrollere at en visse infeksjoner, men så dør bort så snart den har passert. Minne B-celler, på den annen side, i kroppen for en lengre periode. De er også dannet når et første antigen kommer inn i kroppen, men de fortsetter å reise i blodet og er responsive overfor antigenet hvis den kommer inn i kroppen en andre gang.

 B-celler som utvikler seg fra andre, modne celler i den opprinnelige kloner. Dette betyr at de vil reagere på det samme antigenet som gjør den opprinnelige cellen. Dette er viktig for en sunn immunrespons en invasjon sykdom, den opprinnelige B-celle kan dele seg mange ganger og alle av de resulterende lymfocyttene vil kunne tillate infeksjonen. Evnen til å klone gjelder både plasmaceller og minnecellene.

 Noen ganger kan en B-celle kan mutere og bli ondartet. Dette kan føre til en kreftform kjent som en lymfom. Når normale B-celler, vil kreftcellene klone seg selv, noe som deretter fører til spredning av cancer i hele kroppen som de mutante lymfocytter sprer i blodet.

  •  AB celle er en type lymfocytter, hvite blodceller.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha