Hva er en Black Madonna?

 A Black Madonna eller Black Virgin, en statue av Jomfru Maria med svart eller mørk hud produsert i middelalderens Europa. Denne tilsynelatende ikke skildre kvinner av afrikansk avstamning, men snarere en tendens til å ha europeiske funksjoner. Svarte Madonnas er vanligvis enten statuer av bysantinske ikoner fra en sittende eller stående figur, og Madonna og barnet er et hyppig tema.

 Det er ca 450-500 middelalderen Svart Madonnas i Europa, inkludert minst 180 i Frankrike. Mange kopier av middelalderens versjoner også finnes i Europa, og noen kan bli funnet i Amerika. Mange sorte Madonna er forbundet med mirakler siden middelalderen.

 Opprinnelsen til Black Madonna er ukjent. Rundt begynnelsen av det 20. århundre, en teori oppsto som misfarging av Black Madonna var på grunn av akkumulert sot fra stearinlys brant nær statuene. Begynnelsen på 1950-tallet, har de lærde bestridt dette synet, holder at mørk hud av Black Madonna hadde en spesiell betydning for middelalderens seere.

 Selv om noen Svarte Madonnas er et resultat av misfarging, hvorav de fleste var bevisst utformet med mørk hud. I noen malerier og bilder av Black Madonna, forblir klær klart, noe som tyder på at huden er også den opprinnelige fargen. Svarte Madonna statuene ble ofte skåret fra ibenholt. Selv om misfarging opprettet en Black Madonna, fargen på huden var viktig for troende, og noen malerier som ble restaurert til en original lys hud ble senere malt å ha svart hud.

 Moderne teorier om betydningen av Black Madonna knytte ofte bildet til pre-kristne tanker og religioner. Siden Madonna med barnet likner gamle egyptiske bilder av Isis og Horus, er det mulig at den mørke huden av Black Madonna er en referanse til den egyptiske opprinnelse bildet. Madonna mørk hud kan også være basert på andre førkristne gudinne tall; Noen Svart Madonna helligdommer er plassert på den tidligere nettstedene til de hedenske helligdommer til gudinner, som Diana.

 Det er også en teori om at sorte Madonna var ment å representere en mer moderlig, kvinnelig figur gjennom bruk av jord hudtoner. Ifølge denne teorien, light-skinned Madonna er mer forenlig med renhet og kyskhet enn en evig feminine kraft. Likevel annen teori sier at sorte Madonna var ment som et historisk korrekt bilde av Maria, en kvinne av semittisk Midtøsten.

 Noen historikere hevder at sorte Madonna ble bare betraktet som sådan etter middelalderen, da svært lys hud bilder av jomfru ble normen. Allikevel sorte Madonna har en fascinasjon for troende og ikke-troende holdt begge århundrer. På grunn av mysteriet rundt sin opprinnelse og mening, har svart Madonnas noen ganger blitt assosiert med andre historiske "mysterier" som Knights Templar, katarene, og gnostisismen.

  •  A Black Madonna er en statue av Jomfru Maria med svart hud.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha