Hva er en bronkoskopi med biopsi?

 Det er to hovedkomponentene i en bronkoskopi biopsi. Den første er den bronkoskopi, en enkel prosedyre hvor en lege utfører et tynt rør i luftveiene hos en pasient, slik at han kan se skader eller tegn på sykdom. Hvis legen løper over en del av mistenkelig vev kan være en tynn skjæreanordning drives via bronchoscopy røret for å kutte stykke vev for biopsi. Bronkoskopi med biopsi medfører minimal ubehag for pasienten, samtidig som verdifull informasjon til medisinsk team av pasienten.

 En lege vil sjelden vite om han har til hensikt å utføre en bronkoskopi med biopsi før han gjør en visuell vurdering av innsiden av lungene til en pasient. Mistenkelige områder som vises på røntgenbilder eller andre ikke-invasive skanner kan indikere mulig behov for en biopsi, men en lege vil vanligvis gjøre kutte fastsettelse av en liten del av lungen av pasienten etter etterforskningen av en bronkoskop. Dersom et område vises, kan det være skadelig, det vil analysere legen i et lite stykke vev til pasienten i laboratoriet. Analysen av biopsi vevsprøve tar lag medisinsk informasjon fra pasienten om hvorvidt området er kreft og hvor avansert kreft kan gis.

 I de fleste tilfeller er pasienten bevisstløs bronkoskopi, selv om mange få medisin til å slappe av. Området rundt nese eller hals blir bedøvet med en lokalbedøvelse, og legen setter bronchoscope inn i luftveiene hos pasienten. Innsetting av bronchoscope gjennom nesen tillater legen å se på de øvre luftveier, mens bruk av munnen kan være et større rør, og derfor å bruke større verktøy. Enden av bronkoskop er forsynt med en lyskilde og kamera, og muliggjør for legen å se i lungene til pasienten.

 For å utføre en biopsi bronkoskopi, utfører legen biopsi instrumentene i lungene til pasienten gjennom bronkoskop. På denne måten kan legen trykke et stykke vev for biopsi så snart en mistenkelig område, uten å måtte utføre andre. Etter en bronkoskopi med biopsi, kan pasienten ha en sår hals og minimalt ubehag opp må være lett å få i løpet av få dager.

  •  Etter at prøven har blitt tatt, blir en biopsi prosedyre undersøkt i et laboratorium av en patolog.
  •  En pasient vil trolig ha en sår hals etter en bronkoskopi med biopsi.
  •  En biopsi er det ikke noe klart svar kan være nødvendig for å bli utført en gang til.
  •  Leger vanligvis foreta en visuell vurdering av pasientens lunger for bestilling av en bronkoskopi med biopsi.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha