Hva er en bøye?

 En bøye er et godt forankret bøye for binde av båter i stedet for å slippe ankeret. Et komplett system omfatter ofte en fast fastgjøring til havbunnen, og en vektet tau som er koblet til en flytende bøye. Rif-bøyene er brukt av båtfolk i områder der ankere kan skade skjøre koraller og andre marine livet. Tradisjonelle og helix fortøyd bøyene er også brukt til å sikre fartøyer for lengre perioder i tøffe miljøer.

 I mange deler av verden, inkludert USA, Karibia og Asia, korallrev sameksistere med rekreasjons-og kommersielle båtfolk. En tradisjonell båt anker og kjetting kan lett skade eller rive i stykker et korallrev. Siden 1970-tallet, flere bøyer brukes i nærheten av rev traktater alternativ til korall-trygt forankringssystemer. Tre forskjellige arter av rev-bøyesystemer brukes ofte i Florida Keys, Hawaii og øyene i verden. I hvert av disse systemer, kan bli ligert til hver av mindre båter, mens større skip festes direkte til bøyen pick-up linjer.

 Den Halas reef-bøyesystem består av et øye bolt sementert i havbunnen. Utviklet i 1980 i Florida, bruker en vektet tredelt polypropylen tau feste bolt på bøyen. To eller tre øyeboltene i en trekant konfigurasjon, kan også brukes til å støtte opp til 100 fot lange båter. Den Halas systemet krever en fast, fortrinnsvis til boring og sement i flat bunn. Basert på en strøm polet anker, en annen vanlig båt bøyen kalt Manta Ray systemet fungerer godt i grus, sand og leire.

 Manta-Ray Halas ligner systemet, bortsett fra at den gjør bruk av et verktøy, og ankerstangen i stedet for et sementert øyebolten. Forankringsmekanismen drives dypt ned i havbunnen, og deretter oppadrettet kraft påføres for å låse ankeret. Installasjonen tid og krefter for Manta Ray bøyen er mye mindre enn for et system Halas. Tradisjonelle rev fortøyningssystemer kan også brukes i områder med bløt bunn, eller på annen måte ustabile. Denne type omfatter vanligvis en stor betongblokk, motorblokk eller annet tungt apparat forbundet med en strekpunktlinje til bøyen.

 For vann som ikke inneholder koraller eller andre sårbare levetid, kan en standard heavy-duty bøyen skal benyttes. I denne type system, er ankeret bøyen vanligvis en stor slags sopp. Hver bøye en lett kjede, som er koblet til en tung kjede kjedet er festet til ankeret. Om vinteren kan det hindre en lang og smal bøyen med sement ballast fryse i isen bedre enn en standard rund bøye.

 Heliks A-forankret bøye kan brukes til å sørge for større båter selv under stormfulle forhold. Denne type system er basert på en helix skrue anker designet for fyr i 1800 og har vært brukt med hell under orkaner og gir som regel mange ganger holdekraft tradisjonell heavy anker. Også kjent som en sjø propell, er en Helix anker skrudd så langt som mulig i havbunnen med en hydraulisk momentomformer motor. Den kan brukes med de fleste typer jordsmonn, såsom leire og silt.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha