Hva er en cavernoma?

 En cavernoma kalles også en cavernous angioma eller hemangioma. Navnene refererer til en tilstand der folk et klynge gruppe av blodceller, vanligvis i hjernen og hjernestammen, som er utvidet eller utvidet, og som har større tid. Om man i 200 mennesker har en cavernoma eller flere barn, og noen ganger er de helt symptomfri. Fordi cavernoma kan vokse, kan noen få ting til å skje med tiden. De kan blø fra tid til annen, og kan gå til å påvirke hjernens funksjon.

 Symptomer som blør en cavernoma og skaper problemer kan gradvis eller raskt brenne. Folk kan fungere forandringer av lemmer, vanligvis på en side av kroppen. Noen mennesker tilstede med sterk hodepine, og andre er sannsynlig å få anfall. Under visse forhold disse endringer i humør eller atferd har blitt bemerket som konsekvenser cavernoma funksjonen.

 I de fleste tilfeller vil symptomene på cavernous angioma være nok til å rettferdiggjøre datastyrte tomografi scan eller magnetisk resonans imagining skanninger. Dette er heldig, fordi begge typer søk vanligvis for å fange tilstedeværelsen av en eller flere av disse lesjoner. Bestemmer hvordan du skal behandle er ikke så enkelt.

 Noen ganger cavernoma ligger i et område som er lett tilgjengelig, og fjerning av lesjonen er ikke problematisk. Men dette betyr fortsatt ytelsen til en hjerneoperasjon, og hvis en person gjenvinner fra symptomene forbundet med blødning, kan det være en viss motvilje mot å fjerne lesjonen. For andre symptomer så alvorlige at fjerning absolutt angitt, men hvis det kavernøse hemangioma er vanskelig å nå områder i hjernen, kirurgisk fjerning kan være vanskelig eller nesten umulig. I tillegg, i sjeldne tilfeller kan folk være flere lesjoner, i stedet for bare én, og dette vil gjøre det vanskelig å avgjøre hvilke spesifikke lesjon skaper problemet.

 En behandling som hever tvist i det medisinske miljøet er stereotactic radiosurgery. Dette gjør prøver å ødelegge stråling i en enkel behandling på stedet av cavernoma. De fleste leger anbefaler at disse skal bare brukes hvis alle andre alternativer mislykkes, fordi det er ikke alltid effektive og kan gi alvorlige bivirkninger. Bruken av radio kirurgi er vanligvis ansett å være den mest når en lesjon er i et område av hjernen som ikke kan oppnås med de vanlige kirurgiske metoder.

 Mange mennesker har ikke behov for en operasjon cavernoma. Selv folk med nok av dem, kan leve relativt normalt liv. Vanligvis leger ta tilnærming av årvåkenhet og ville bare gripe inn dersom problemene begynner å dukke opp.

  •  Cavern Omen funnet i hjernen eller hjernestammen.
  •  Hvis en cavernoma er plassert i et område av hjernen som er lett tilgjengelig, kan den fjernes ved operasjon.
  •  En MR-undersøkelse kan brukes til å påvise tilstedeværelse av svamp angiomas.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha