Hva er en Cipher Machine?

 En figur maskinen er en anordning som brukes for koding og dekoding av de enkelte ord og meldinger. Utviklingen av chiffer er sterkt påvirket av crack de tilsynelatende uunngåelige tilfeller av kode. Tradisjonelt brukt av militære og regjeringer over hele verden, har chiffer maskiner utviklet seg fra sin forenklede trehjul bygging til høyteknologiske datamaskiner utstyrt med router krypteringsprogramvare.

 Den tidligste dokumenterte tilfellet av bruk av data sifre til Julius Caesar, som brukes som et middel til kommunikasjon med tall er generelt på slagmarken. Hans chiffer brukt et skifte i bokstavene i alfabetet, der hele meldingen, kjent som en monoalphabetic tallet holdt seg konstant. Caesar chiffreringsalgoritme senere skulle tjene som inspirasjon for en lønn maskin som vil være den første til mekanisk kode meldinger.

 Leon Battista Alberti, kjent som far til vestlig kryptografi, utviklet den første mekanisk koding maskin. Inspirert av Cæsars koding teknikker, var Alberti maskin den første til å bruke en polyalphabetic chiffer. Utviklet i 1467, bruker Alberti Cipher mer enn én alfabetet, og bytte mellom alfabeter under koding av meldingen ved hjelp av en metall chiffer disk.

 Den Vigenère chiffer utviklet i 1533, slik det er beskrevet i et arbeid av Giovan Battista Bellaso kalt La cifra. Krypteringsmetode brukt en rekke Caesar Tallene var basert på en enkelt tast ord, i hovedsak, en polyalphabetic substitusjonsmetoden. På grunn av en misattribution av kreditt i det 19. århundre, ble kodingen metoden lagt til Blaise de Vigenère og er kjent som den Vigenère chiffer siden.

 The Jefferson Cipher Wheel, oppfunnet av Thomas Jefferson, ble utviklet i 1795 og sysselsetter en bunke med 26 trehjul montert på en aksel. Hvert hjul var klar, med alfabetet vilkårlig fordelt over omkretsen. The Jefferson Cipher Wheel viste et kraftig verktøy for små, korte meldinger og ble brukt av det amerikanske militæret til 1942.

 En av de mest kjente chiffer ble Enigma oppfunnet av en tysk ingeniør ved navn Arthur Scherbius i 1918. Etter en stint av mislykket markedsføring Scherbius 'del, ble Enigma kjøpt av den tyske regjeringen i 1926. The Enigma-koden var hell brutt av de amerikanske, britiske og polske programmerere; Imidlertid ble koden bruddet ikke er offentlig anerkjent til 1974.

 US Army M-209 chiffer maskinen ble utviklet av en svensk forretningsmann ved navn og kodeknekkeren Boris Hagelin. Chifferet tjeneste en rekke rotorer eller plater, sammen med en tapp-tapp-system at multi-koding av hvert tegn i en melding tillatt. Mye brukt i andre verdenskrig, ble koden ødelagt av tyskerne i 1943 ved hjelp av M-209 var begrenset til kun strategiske slagmarken kommunikasjon og forble i bruk under Koreakrigen.

 Moderne siffer i tjenesten av effektiviteten av datamaskinen for å sikre en helhetlig sikkerhet og kryptologi. Chiffer maskiner tilbyr nå lagt bekvemmeligheter som historisk sett har vært like utenfor rekkevidde. Koding og dekoding av meldinger som ikke lenger krever tilstedeværelse av menneskelig personell. I tillegg er meldingene nå garantert integritet og avsender autentisering standard, og tilbyr et nivå av konfidensialitet tidligere utilgjengelig.

  •  Thomas Jefferson, Jefferson oppfant hjulet chiffer.
  •  Den tidligste kjente bruk av tall dateres tilbake til Julius Cæsars regjeringstid.
  •  Chiffer maskiner brukes for koding eller dekoding av ord og meldinger.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha