Hva er en Clafouti?

 Clafouti, også kjent som clafoutis, er en klassisk fransk dessert som ligner en frukt vaniljesaus eller søte utstoppede frittata. Selv kommer fra den franske regionen Limousin, er clafouti i mange andre steder også, og det er en populær dessert. Siden clafouti er veldig enkelt å lage, og den har en elegant presentasjon, er det et utmerket valg for kjapp dessert for middagsselskaper. Å være varm serveres som en generell regel, clafouti beste laget hjemme eller kjøpes som en del av et måltid i restauranten.

 Den tradisjonelle clafouti er laget med kirsebær, selv om en hvilken som helst type frukt kan benyttes. Noen puristene kaller ikke-kirsebær clafouti flognarde, for å skille det. Frukten er lagdelt med en tykk røre og bakt å lage røren oppblåst, akkurat som en quiche. Dessert avkjøles litt før du blir servert med pisket krem, is, vaniljesaus eller lignende pålegg. Noen kokker serverer den rett fra stekepanne, mens andre foretrekker å gjøre clafouti i individuelle porsjonsformer.

 For å gjøre en tradisjonell clafouti, som starter med tre kopper kirsebær. Noen kokker forlate gropene fordi gropene gjøre smaken mer fyldig og intens, men de gjør også spise clafouti litt farlig. Hvis kirsebær er ikke tilgjengelig eller annen frukt bare ser bedre, kan du gjerne erstatte. Epler, fersken, blåbær og frukt mikser er alle gode i denne retten, særlig ettersom kokker finpusse spicing å hente ut de unike smaker av frukten.

 Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit. Beat tre egg med én og en kvart kopper melk, og legger til en halv kopp mel, en tredjedel kopp sukker, en spiseskje av vanilje, og en klype salt. Sitron, appelsin essens og krydder som muskat eller kanel kan også anvendes. For personer med glutenintoleranse, kan andre fortykningsmidler som mel annet banan, amaranth, nøtter måltid eller sorghum bli erstattet. Hell omtrent en fjerdedel av røren i en smurt kakeform og stek den til å utvikle en tynn hud.

 Trekk stekepannen og spre frukt i det før du heller resten av røren på toppen og dryss med sukker for å lage en skarp, sprakende skorpe. For å redusere sannsynligheten for sprekkdannelse, den bake clafouti i et vannbad, noe som også vil hjelpe til den kokte jevnt. Plasser den monterte clafouti i forvarmet ovn og stek i 40 minutter eller til oppblåst og brun. Fjern, la avkjøles litt og server.

  •  Bluewater er ofte krydret med muskat.
  •  Selv om kirsebær er tradisjonelle, epler også fungere godt i en clafouti.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha