Hva er en CMOS transistor?

 Begrepet CMOS står for gratis Metal Oxide Semiconductor og refererer til en teknologi som bruker metalloksider bygge elektroniske kretser og enheter med den teknologien. Uformelt, denne typen enheter er ofte chips eller IC, og noen mennesker bruker begrepet for å referere til en CMOS transistor transistor i en CMOS-enhet. CMOS-enheter er i hovedsak brukt til høyhastighets digitale logikk applikasjoner som for eksempel datamaskinen CPU, minnebrikker og andre digitale logiske kretser som er avhengige av de oppgaver som er tillagt dem. Som et resultat, er en rekke transistorer svitsjetransistorer som brukes i CMOS-anordninger som utfører høyhastighets-kretser er nødvendige logiske kretser.

 En svitsjetransistor er en anordning konstruert for å utføre et elektrisk signal under et gitt sett av omstendigheter hvor den slås på eller av, og ved å gjøre dette, for å utføre en logikkfunksjon. En CMOS-transistor består av tre komponenter: en samler, en emitter og en base. Når transistoren et signal på samleren, men ikke til basen, eller basen, men ikke samleren, vil ha noe signal og forblir av. Det vil bare slå og sende et signal når du mottar et signal på både samleren og base. Derfor transistorer kan være anordnet en rekke logiske funksjoner. Disse arrangementer transistor i CMOS-anordninger er referert til som logiske porter.

 Logiske porter kommer i en rekke typer som OG, NAND, ELLER og NOR, og avhengig av deres posisjon i CMOS-enheten, tillater det å reagere på de forskjellige inngangssignaler av forskjellig, men på en forutsigbar måte. En OG-port kan bare slås på når den mottar to signaler. En NAND gate er bare aktivert hvis ikke får to signaler. En ELLER-port slått på, når den mottar en eller begge av to signaler, men ikke begge samtidig. En NOR gate vil bare slå seg på hvis den ikke får en av de to signalene.

 Transistorene i CMOS-enheter er hver for seg på en rekke måter, som alle er forholdsvis visse egenskaper hos innretningene nevnt. Kollektivt, er transistorene vanligvis referert til som et navn som prefiks til MOS, som står for metall-oksyd-halvleder, for å gjøre materialet og byggemåten av anordningen. Transistorene i CMOS-anordninger er typisk felteffekttransistorer, og det er vanlig å referert til som MOSFET dem.

 En CMOS-transistor kan også angis med sin bestilling av elektrisk ladning. De tre hovedkomponentene i de transistorer, kollektoren, emitter og base, som enten er en spesifikk elektrisk ladning er referert til som henholdsvis positiv-negativ-positiv-negativ-positiv eller negativ,. Betegnelsene N-typen og P-typen blir ofte brukt for å identifisere sekvensen av ladning i transistoren. I tillegg kan en CMOS-transistor bli referert til som en PMOS / NMOS eller pMOSFET / nMOSFET, den første bokstav hvilken rekkefølge eieren i transistoren. Å vite sekvensen av lasting er viktig når du kobler CMOS transistorer andre kretser, og for å forstå hvordan de fungerer i visse typer logiske porter.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha