Hva er en Coho laks?

 Coho laks er en middels stor, sølvfargede fisk som tilhører laksefamilien som finnes hovedsakelig i det nordlige Stillehavet og i kystnære bekker og elver. Det vitenskapelige navnet for denne fisken Oncorhynchus kisutch, og det er også kjent som sølv laks. Coho laksen tilbringer deler av sitt liv i ferskvann og en del i salt vann, migrere til å reprodusere fødested gyte. Fisken er et felles mål for både kommersielle og sportsfiskere.

 Den voksne Coho laks når vanligvis en lengde på 24 til 30 inches, og en vekt på omkring åtte til 12 pounds. De har sølvfarget silke med grønne eller blå rygg. Mange har også svarte flekker på ryggen mens de er i saltvann, og yngel har ofte en oransje skjær på kjøleribbene. Som de utvikler modne og bli klar for å gyte dem avhengige av snus, spesielt menn.

 Den naturlige habitat av Coho laks, det nordlige Stillehavet regionen, både i havet og i elver og bekker nær kysten. Dens strekker seg fra sentrale California til Alaska, gjennom Aleutene, til Sibir og sørover til nordlige Japan. Coho laksen begynner livet i saktegående ferskvann bekker og elver, bor der i minst ett år. Fisken deretter vandrer til havs saltvann miljøer for en periode på ca ett til to år, for å gå tilbake til regionen de ble født for å gyte i ca tre år gammel.

 Coho laks diett består av plankton og akvatiske insekter i ferskvanns fasen av livet. De vil ofte tid gjemmer seg i dekslet planter og neddykket rusk, hurtig suget å utføre fra tid til annen. Mens i saltvann havet scenen, de vanligvis bo i grunnere farvann med mye tilgjengelig dekselet og mate primært på småfisk. Under alle faser de er i fare for kommersielle og sportsfiske, og de er en viktig kilde til mat og industrien i enkelte områder.

 Ved gyting, den voksne Coho laksen tilbake til området der de ble født for å gyte; den tiden av året at de kommer tilbake, avhenger av stedet og enkel passasje, men ofte våren eller sommeren. Hunnlaks grave reiret, også kalt en REDD, og ​​legger opp til 4500 egg som deretter befruktet av hannen. Coho laksen gyter bare én gang i sitt liv, dør kort tid etter. Babyen fisk, kalt yngel, klekker tidlig på våren, men forblir i reiret for å utvikle seg før de kommer i mai eller juni. De tilbringer vinteren i ferskvann miljø før du går til sjøen neste vår, og videreføring av liv.

  •  Coho laksen vandrer tilbake til sitt fødested for å gyte.
  •  Coho laks er funnet i det nordlige Stillehavet, inkludert nærheten av det vestlige USA, Sibir og Japan.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha