Hva er en "Dead Man Walking"?

 "Dead man walking" er et uttrykk som brukes for å formidle at en person i noen slags problemer, og har ikke noe håp om å unnslippe straff. Denne setningen er et idiom, som er et ord eller en setning som blir brukt av den uttrykksfulle enn bokstavelig. Når en person bruker dette uttrykket, han mener ikke den personen virkelig er død. I stedet, vanligvis prøver han å formidle at en person kommer til å miste jobben, lider en slags straff av loven, må forholde seg til en sint ektefelle eller forelder, eller er i en annen situasjon.

 Det er mange måter som en person kan velge å indikere at en annen person, eller til og med seg selv, blir møtt med en slags alvorlige problemer. Et individ kan bare velge å si at en part er i trøbbel, vil bli straffet, om å forvente en form for straff. I mange tilfeller, men folk velger å uttrykk som er utpekt til bruk som idiom å gjøre sine poeng. Et idiom er en vanlig, men ikke bokstavelig uttrykk.

 Det kan være de enkleste eksemplene for å vurdere når du prøver å forstå hva uttrykket "død mann vandre" betyr. For eksempel kan en person gjøre en stor feil på jobben og da ikke dukke opp neste dag på hans vanlige arbeidsoppgaver. Hvis denne personen sjefen er veldig sint om denne atferden, eller har selv tapt penger på grunn av det, kan beskrive hans kolleger ham som en død mann vandre. I så fall betyr dette uttrykket at hans ansatte han mener vil snart bli avfyrt.

 Et annet eksempel ville innebære et personlig forhold. For eksempel, hvis en tenåring har tatt bilen som han hadde og fikk en fartsovertredelse billett, kan han møte straff fra sine foreldre.

 Noen ganger begrepet brukes i tilfeller der rettshåndhevelse. For eksempel, hvis en person er i trøbbel med loven og er usannsynlig å flykte uten en lang fengselsstraff, kan en person beskrive ham ved hjelp av "dead man walking" idiom. Tilsvarende vil en person som er beskrevet overfor dødsstraff på denne måten.

  •  En mistenkt kan betraktes som en "død mann som gikk" hvis loven er ugjendrivelige bevis mot dem.
  •  San Quentin State Prison, som huser den eneste dødscelle for mannlige innsatte i California.
  •  Noen som er fanget kan kalles en "dead man walking" i sitt ekteskap.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha