Hva er en Disney Princess?

 En Disney Princess er en av de mange kvinnelige heltinner av Disney-animerte filmer. Selv om det ikke alltid prinsesser etter fødselen, er disse kvinnene ofte skryt for sin vilje, dyktighet og en sterk vilje. Disney har lenge vært brukt som prinsesser hovedpersonene, fra Snow White til den dydige moderne og dristig Mulan.

 I de tidlige filmene, prinsessen var ofte heltinnen i en tradisjonell eventyr. Hun møtte standarder for det tidlige 20. århundre amerikanske idealer for skjønnhet, lydighet og sødme. Ofte de tidlige filmene har en pike-i-nød tema, der heltinnen må bli reddet av en kjekk prins i nærheten. Askepott, for eksempel, er dømt til å bo i sin tvunget trelldom før de kan slippe gjennom ekteskap. Selv om disse historiene var tegning på tradisjonelle legender, de mistet raskt favør som kvinners rettigheter var et alvorlig problem i Amerika.

 I fremveksten av feminisme, denne typen Disney prinsesse ble en torn i siden av aktivistene womenâ € ™ s rettigheter. Askepott, Snehvit og Tornerose synes ute av stand til å hjelpe seg selv ut av sine egne problemer. De er alle avhengige av menn for deres flukt, også handle i ekteskap for å komme ut av sin dårlige situasjon. Disney har prøvd å anti-sterkt bilde kvinnelige mykne ved å foreslå at Disney prinsesse alltid skjedd å være den sanne kjærlighet til sin frelser, men kvinnen i fare tomten begynte å bære tynn i kjølvannet av 1960 .

 På 1980-tallet ble det Disney prinsesse gjenoppfunnet med utgivelsen av The Little Mermaid. Mens Ariel havfruen fortsatt gifte seg med hennes store kjærlighet på slutten av filmen, er det skrevet som en opprørsk og ambisiøs jente som spiller en alvorlig rolle i hennes suksess. Den enorme suksessen til The Little Mermaid har ført til en enorm oppsving, både for Disney Princess og Disney animasjon avdeling.

 Snart kan Disney prinsesser omtrent alt de ønsket å gjøre. Pocahontas tappert tok for å redde sitt eget liv i fare for å en uskyldig fremmed, mens den ondskapsfulle Mulan kjempet av en invasjon Deres hele hæren og redde Kina fra fullstendig ødeleggelse. Jenter i 1980 og i 1990 fikk et nytt sett med rollemodeller i denne flammende prinsesser, som gjorde lite for å få glede av de tidligere prinsesser også reduseres. I dag, gutter og jenter kan identitets figurene fra Disney kanon som passer sine egne preferanser eller ambisjoner, med Askepott og Jasmine holder lik popularitet velge blant Disney Princess fans.

 Disney Princess er en viktig figur for flere grunner til at nettopp hans innflytelse på unge jenter. Disney-filmer generelt ofte kvinnelige heltinner oftere enn mannlige helter, av forskjellige grunner. Noen eksperter, for eksempel forfatter og Buffy the Vampire Slayer skaperen Joss Whedon tror at det er lettere å identifisere selv for menn med kvinnelig makt figur enn en mannlig. Kulturelle kjønnsstereotypier gjør mektigste kvinner å bo mer i kontakt med sine svakheter og usikkerhet, hvor typiske mannlige helter er ofte portrettert som hardt og konsekvent sterk. Noen foreslår at Disney prinsesse gir en universell forbilde for lesere av begge kjønn, mens en Disney prins kan være vanskeligere å gjøre tilgjengelig for et bredt publikum.

  •  Moderne Disney prinsesser, som spirited Mulan, kan gjøre nesten hva som helst.
  •  "Askepott" er en klassisk Disney prinsesse historie.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha