Hva er en dokumentsamling?

 En samling dokumentet følger en forsendelse detaljering viktig informasjon og relaterte betalingsforpliktelser. Slike dokumenter gir en liste over all grunn til forsendelse, med spesielle merknader, om nødvendig, og totalen. Dette kan inkludere kostnaden av produktene sammen med frakt og håndtering. Kjøpere og selgere kan henvise sine plater for å bekrefte at de er enige om å sende innbetalinger og utføre andre aktiviteter. Unike referanser tillate dem å kommunisere over tvister og andre problemer.

 Kjøpere motta en kopi av samlingen dokument med forsendelsen. Den beskriver generelt de fulle kontaktinformasjon for kjøper og selger, sammen med hva som er i forsendelsen. Hvis selgeren er nødvendig for å gjøre endringer eller legge varer på restordre, kan dette fremgå av dokumentasjonen. Loven tillot andre opplysninger, herunder betalingsvilkår krever. Mange bedrifter bruker standardiserte skjemaer for å sikre at all lovpålagt informasjon vil være tilgjengelig.

 Dokumentasjon forteller kjøperne hvor mye penger du skylder, og gi informasjon om fristen og hvor du skal sende det. De kan også fungere som formelt bevis på eierskap. Ved å akseptere oppdraget og samle dokumenter, kjøperen er også enig i å betale. Hvis det er et problem med forsendelsen, kan kjøperen bli bedt om å sende inn et krav innen en bestemt tidsperiode for å kvalifisere for kompensasjon, for eksempel en rabatt på regningen og det faktum at oppdraget var ikke komplett reflektere.

 Foruten kjøpere og selgere, kan andre partiene vil vise dette dokumentet også. Kjøpere som planlegger å bruke en linje av kreditt for betaling, for eksempel, kan det være nødvendig å samlingen dokument for å bevise at sendingen har skjedd og gi dokumentasjon. Banken € ™ s perspektiv, kan dette være viktig hvis kjøperen senere prøvde å bestride betalingen. Tilsvarende å spørre representanter for forsikringsselskaper kopier, slik som skipsinspektører, kreves dokumentasjon av hva som passerer gjennom sine porter.

 Slike former er ofte produsert i flere eksemplarer, slik at selgere å holde sine eksemplarer, samtidig som det gir kjøpere med multipler for poster, sender med betaling, og anbud til regulatoriske myndigheter om nødvendig. Kjøpere bør sørge for at samlingen dokument kopier de får er nøyaktig og fullstendig, med all nødvendig informasjon. Dersom det er forskjeller, kan de bringe den til selgerne. Oppbevaring av disse dokumentene rådes til å gi bevis for transaksjonen i tilfelle konflikter over eierskap, betaling, skatt og andre problemer.

  •  Opprettholde en samling dokumenter rådes til å gi bevis for transaksjonen i tilfelle av en krangel om betaling.
  •  En samling dokumentet følger en forsendelse detaljering viktig informasjon og relaterte betalingsforpliktelser.
  •  Det finnes en rekke forskjellige samling av dokumenter som er involvert i import eller eksport av varer.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha