Hva er en elektrisk lineær aktuator?

 En lineær aktuator er en enhet som genererer en lineær bevegelse fra en energikilde. Det kan dytte, trekke, eller flytte frem og tilbake. Aktuatoren oppnår vanligvis denne oppgaven av noen mekaniske eller hydrauliske midler. En elektrisk lineær aktuator er en type mekanisk aktuator som bruker en elektrisk motor for å kontrollere bevegelsen, noe som ofte gjør ikke-lineær karakter. En lineær aktuator omdanner denne bevegelse til en lineær bevegelse.

 En elektrisk lineær aktuator gjør denne konverteringen med tre hovedtyper av mekanismer. Den første er en skrue stasjon, den andre er et hjul-og-aksel-stasjonen, og den tredje er en cam aktuator. Den elektriske motoren roterer en skrue drive en mutter, og dermed å bevege skaftet av skruen i en rett linje. Rotasjonen av et hjul og aksel aktuator fører til en kabel, et belte eller stativ til å bevege seg på en lineær måte. Kammen i en kam aktuator har en eksentrisk form som omfatter lineær bevegelse når den roterer mot bunnen av en aksel.

 De typer elektriske motorer, likestrøm børste motor, DC børsteløs motor, induksjonsmotor eller stepper motor. Disse motorene typisk fra rotasjonsbevegelse, selv om den spesifikke metoden avhengig av programmet kravene til elektrisk lineær aktuator. I noen programmer kan motoren være nødvendig for å utøve en stor mengde strøm, mens andre programmer krever en større vekt på nøyaktighet.

 Et oljeraffineri ville kreve en elektrisk motor for å drive en lineær aktuator med stor kraft og hastighet. Denne applikasjonen krever vanligvis en høyeffekts induksjonsmotor som gjør bruk av vekselstrøm. En lineær aktuator i laboratoriet instrumentering er mer sannsynlig å ha et lavt strømforbruk stepper motor som roterer en fin-banen skruen for lineær bevegelse som er nøyaktig til en tusendel av en tomme luften nødvendig.

 Den standard konstruksjon teknologi for en elektrisk lineær aktuator dekker den elektriske motoren som en separat komponent av aktuatoren. Motoren på en slik konstruksjon er vanligvis innenfor sitt eget hus og festes til utsiden av aktuatoren. Drivakselen av motoren kobler deretter til drivskruen actuatorâ € ™ s.

 Noen programmer krever å bruke en elektrisk lineær aktuator for en kompakt konstruksjon teknikk. Dette innebærer vanligvis tar behandlingen av motoren og aktuatoren som en del av samme enhet, minst mulig volum. En felles design tilnærming til dette problemet er å erodere Motora € ™ s drivakselen slik at actuatorâ € ™ s kjøring skrue og mutter kan passe i skaftet. Dette eliminerer behovet for en giret mellom spindel og motor.

  •  En børstemotor, som drives med en elektrisk lineær aktivator ..
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha