Hva er en firkantet bølge?

 En firkantbølge er en type av bølgeform hvor signalet bare to nivåer. Signalet skifter mellom disse nivåene med jevne mellomrom og bryteren umiddelbart. Disse kvalitetene bety vil danne en graf av bølgen over tid for å fremstille med rette vinkler. Dette bølgeform har praktiske anvendelser i digitale kretser og musikk.

 De fleste kurvene følger et tydelig mønster kjent som bihulene. Slike bølgeformer veksle frem og tilbake mellom to nivåer gradvis, slik at en kurve av bølgen i tid, en serie av bend. Av havet, lysbølger, og bølgene av havet bølger alle følger en sinusbølgemønster, som også nivået av spenningen i en vekselstrøm system.

 Alle andre bølgeformer for å bli kategorisert som en ikke-sinusformet bølgeformer. Det best kjente av disse, slik som bølgeformen firkantbølge, trekantbølge og sagtann-, svinger et signal mellom to nivåer i spørsmålet. Men hvert av disse opptrer på en annen måte, karakterisert ved at bryteren i en av de to retninger er umiddelbart eller gradvis, for hvor lenge bryteren er i gang, og lengden av tiden som medgår mellom svitsjene. Navnene kommer fra den måten som en grafisk fremstilling av bølge i tiden produserer passende form. Den umiddelbare endring av en firkantet bølge i begge retninger betyr at grafen er formen av tårnet av et slott.

 Generere en firkantet bølge ganske enkel kunstig. Dette gjør det spesielt egnet for å sørge for forskjellige deler av en krets riktig synkronisert. Det vanlige mønsteret av bølgefunksjonene som en timing enhet. Den kan også brukes til å syntetisere musikklyder. En lydbølge som følger på plassen bølgemønster lyder som ligner på instrumenter som horn, tromboner og saksofoner vind.

 I virkeligheten er det mulig å generere en perfekt firkantbølge. Dette er fordi det er en rekke fysiske begrensninger som brukes til å generere enheten. Således ledninger brukes i elektriske kretser av motstanden anordningen at endringen i spenningsnivået forsinkelser.

 Firkantbølge er noen ganger også Rademacher funksjon. Det navnet kommer fra Adolph Hans Rademacher, en tysk matematiker som emigrerte til USA. Og å bidra til sitt eget arbeid for å studere matematikk, lærte han mange studenter som også ble fremtredende akademikere og forskere på feltet.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha