Hva er en fisk ut av vann tema?

 I fiksjon, er en fisk ut av vannet historien tema et paradigme som plasserer hovedpersonen i en verden helt fremmed for den verden han eller hun er vant til. Ofte et redskap for komedie, det kan også brukes i andre sjangere som drama, romantikk, action og science fiction.

 I Eddie Murphy og Dan Aykroyd er 1983 film Trading Places, spiller Eddie Murphy Billy Ray Valentine, en gate hustler tigge for småpenger. Dan Aykroyd Louis Winthorpe III, en vellykket råvarer megler fungerer for to eksentriske millionærer, brødre Mortimer og Randolph Duke. En bror satset med en annen som ved å bytte Billy Ray med Winthorpe, vil den tidligere være en vellykket forretningsmann, og sist, minus sin rikdom og status, vil ty til kriminalitet. Billy Ray ble revet vekk fra gatene og gitt Winthorpe posisjon og overdådige, mens Winthorpe ender opp i gatene, anklaget for forbrytelser han ikke har begått. Det som følger er en av de mest suksessrike fisk ut av vannet komedier av all tid.

 I 1991 komedie, Switch, spiller Perry kong Steve Brooks, liggende, sjåvinistisk womanizer, ble myrdet av tre av de kvinnene han forurettet. I det hinsidige, vil han få en ny sjanse til å løse seg selv ved å vinne oppriktig kjærlighet til en kvinne, med en fangst; han må komme tilbake som en kvinne fratatt sine maskuline sjarm. Ellen Barkin spiller den reinkarnerte Steve Brooks som "søsteren" Amanda Brooks. Steve, nå som Amanda, befinner seg på den andre siden av den samme sjåvinistisk oppførsel han noen gang delt ut, mens sliter med å redde sin sjel. I dette tilfellet er den komiske fisken ut av vannet type uttrykkes ved hjelp av en modifikasjon av slekten stedet for miljøet.

 I en annen vri på temaet, spiller Jim Carey vellykket forsvarsadvokat, Fletcher Reed, i 1997 filmen Liar Liar. Etter å bryte for mange løfter til sin unge sønn, en bursdag ønske at "pappa ikke vil ligge i 24 timer" som går i oppfyllelse. Kan ikke stoppe seg selv, finner Fletcher til sin skrekk at han ikke kan fortelle en løgn ... ikke til resepsjonisten om hennes nye frisyre, eller til høyre for hans klient. Den sjarmerende tidligere Fletcher som smigret, bedratt og løyet seg til toppen av spillet hans vil finne seg selv å måtte forholde seg til livet på en helt uventet måte mens han prøver å redde sin tilregnelighet, rektor, karriere og familie.

 The Rock, skuespiller Nicolas Cage som biokjemiske våpen spesialist, Dr. Stanley Goodspeed, og Sean Connery som en ex-fange, John Mason, er et eksempel på en handling som med hell brukt fisken fra vannet tema for å øke spenningen. I dette på 1996 filmen, er Goodspeed en nitid FBI lab geek uten erfaring på feltet. Ved en skjebnens, ringte han til å delta sammen med Mason å redde San Francisco fra et kjemisk våpen, truet av eks-militære dissidenter slått seg på Alcatraz Island. Mason er den eneste som kan bryte seg inn i Alcatraz, og Goodspeed, den eneste det veldig farlig kjemisk våpen å avvæpne. Total mangel på erfaring i Goodspeed felt gjør oppdraget en nervepirrende terror til hans karakter og seere alike.

 Mange filmer blande narrative paradigmer for å skape interessant dynamikk. For eksempel den klassiske 1979 Alien hadde elementer av fisk fra vannet tema. Et skip av homebound gruvearbeidere har våknet fra kryogenisk søvn for å oppdage at de er på langt nær Jorden. I stedet, "The Company" sendt instruksjoner via datamaskinen av skipet å våkne mannskapet å undersøke et SOS fra en nærliggende planet. Arbeiderne er helt uforberedt og ute av stand til å håndtere det de finner.

 En gutt fanget i en manns kropp, en elskelig fremmed fast på jorden, er fisken fra vannet tema en vellykket fortelling paradigme som snakker ikke bare for våre morsomme bein, men de frykter at vi føler når tvunget til å gå utenfor vår komfortsoner. Paradigmet kan bygge spenning og stress eller latter og letthet, takket være kreativitet av dyktige skribenter som bruker den til full effekt.

  •  "Trading Places" er en av de mest suksessrike fisk ut av vannet komedie gjennom tidene.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha