Hva er en fjerding?

 En Furlong er en enhet i Storbritannia og USA, som ikke er ofte sett i moderne tid. Det betyr en åttendedel av en mil, 660 fot, eller 220 meter. Så hvis du var på reise med en hastighet på 10 km / h, youâ € ™ d essensen reise 80 stadier i timen.

 Furlong er nært knyttet til den greske og romerske måling av stade, som er litt mindre. Stade var 625 fot. Tidlige engelske oversettelser av greske tekster i Bibelen komplisert tilfelle av målingen ved å erstatte Furlong sted, til tross for at dette var feil. Som stadier skjønt, det stade var en åttendedel av den romerske mil.

 Falt etter den romerske kontrollen over Europa, den britiske beholdt mange av de opprinnelige måleenheter og konkrete målinger publisert av 1300-tallet. Stadier spesielt store, fordi de pleier å være måling av en linje eller spor i ett hektar. Den britiske hektar var egentlig en fjerding lang og en kjede, 22 yards, bred. Den amerikanske fotballbanen er omtrent en halv lengde i Furlong.

 Furlong, i ord opprinnelse er en sammentrekning ord, en kombinasjon av ord og fure lang, noe som betyr lang. Ordet er avledet fra den angelsaksiske, og overlevde overgangen til mellomengelsk og så moderne. Vanligvis den mest praktiske bruken av ordet dag som et mål når man diskuterer avstander hesteveddeløp. Avstander på en rase fremdeles måles som både miles og stadier.

 Siden Storbritannia har vedtatt det metriske systemet, og USA har også prøvd å akseptere det, youâ € ™ re sannsynlig å gjøre mye mindre bruk av Furlong sett på som et mål i fremtiden. I 1985 den britiske mål og vekt Act vedtatt, som standardisert bruk av metriske mål. Det metriske systemet på mange måter mer praktisk i bruk, da den er bygget på et fundament 10 systemet gjør omdannelse mye enklere.

 Konverter mye vanskeligere når enhetene er noe vilkårlig, som med de amerikanske sedvane enheter. En fot er 12 centimeter, et verksted er tre meter, og Furlong er en åttende av en mile. Du kan ¡™ t alltid avhenge samme nummer med målingene, for eksempel mile eller foten for å finne ut hvordan hver enhet passer inn med de andre.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha