Hva er en flat organisasjon?

 En flat organisasjon eliminerer så mange midten lederstillinger å sette ledere i direkte kontakt med ansatte på bakken. Denne tilnærmingen kan fungere godt i en liten bedrift med få ansatte, hvor det er mulig for ledere å overvåke driften. I større bedrifter, kan det være nødvendig å inkludere noen mellomledere funksjonalitet, men enkelte avdelinger og arbeidsgrupper kan arbeide med en horisontal ledelsesstruktur. Noen selskaper trives når organisert på denne måten fordi det kan fremme effektivitet og ansvarlighet.

 En fordel med flat organisasjon er at den kan effektivisere driften. I en butikk, for eksempel, kan enkelte ansatte være i stand til å handle med betydelig autonomi til raskt å løse kundeklager. De kan være ansvarlig for sine handlinger senere i et møte med en executive. Dette kan oppmuntre ansatte til å ta en aktiv rolle i å ta avgjørelser, og stå bak beslutningene de gjør. For kunder, kan dette føre til større tilfredshet og følelsen av at selskapet er lydhøre for deres behov.

 Prosjekter kan bevege seg gjennom raskere og med færre avbrudd, i en flat organisasjon. Snarere enn å avgjøre ved en rekke ansatte, kan lagene handle raskt for å utvikle prosjekter etter å ha mottatt en oppsigelse av en executive. Det samme rasjonalisering kan også hjelpe bedrifter til å løse problemer raskt. Når et nytt produkt, for eksempel defekte lagene likt og å utvikle forslag om å lansere problemet.

 Redusere hierarki kan ikke være kostnadseffektivt. Flate organisasjoner har en tendens til å gå mindre kostbare fordi de inneholder færre administrativt personell som ikke kan bidra direkte til produksjon og daglige aktiviteter. I en mindre bedrift, kan dette være en effektiv metode for å konsentrere ressursene for å vokse virksomheten. Som det utvides, kan det være nødvendig å behandle en annen verdi fra ansatte til ledelsen og delegering vurdere når de begynner å vokse utenfor kontroll av enkelte styremedlemmene.

 Ansatte kan bli lykkeligere i en flat organisasjon i noen tilfeller. De kan føle at de spiller en mer direkte og aktiv rolle, og en grunn til å investere i fremtiden for selskapet? € ™ s. Redusere lag av personalet kan også oppmuntre til innovasjon og åpen diskusjon, som ansatte er mer fri til å snakke som de kan føle en direkte forbindelse med ledere. Dette kan hjelpe bedrifter med å identifisere eventuelle feil i produkter og tjenester spurt av pengeinnsamling innspill fra ansatte som kan være i stand til å gjenkjenne problemer og føler komfortabel med å snakke om dem i en flat organisasjon der de har mer makt som individer.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha