Hva er en fluorometer?

 En fluorimeter er en spesiell form for optisk utstyr er vanligvis i laboratoriet, som er i stand til å måle det fluorescente kvaliteten av organiske eller mineralprøver. Fluorescens oppstår når et stoff som avgir synlig lys, og ser ut til å gløde etter at den har vært utsatt for en type stråling eller synlig lys eller bestråling med høy energi, slik som røntgenstråler. Denne funksjonen er lik fosforescens, som er en lav temperatur lysemisjon av en oppbygging av energi eller stråling av en substans. Fluorometeret kan være en håndholdt eller benkeplate Bøk, og følsomheten kan være innstilt til bestemte bølgelengder av lys med filter, og avhengig av hva som er undersøkt.

 Konstruksjonen av en typisk fluoroscope har flere viktige komponenter. Den har en vanlig kilde for synlig lys, og dette lys blir undersøkt ved en eksitasjon filter som bare bestemte bølgelengder av slag på en prøvecelle av materialet. Når dette materiale, enten organisk eller uorganisk, bombarderes av denne styrte bølgelengder av lys, fluorescens den, sender ut lys av sin egen karakteristikk, som deretter overføres gjennom en emisjonsfilter. Utslippene leses av en lysdetektor til en avlesning for observatøren å vite hvor prøven reagerer og som produserer innholdet.

 Selv fluorometer deteksjon basert på de grunnleggende universelle prinsipper for fluorescens, er det flere unike applikasjoner og tilpasninger for enhetene. En av de viktigste anvendelser er en klorofyll fluorometer, som er kalibrert til å måle omgivelsestemperaturen fluorescent kvalitet av planter. Plantene ikke får alt lyset som de absorberer fra sola, og reflekterer en del av det tilbake ut i miljøet gjennom det grønne pigmentet klorofyll i sine cellestrukturer. Måling av fluorescens kan være nyttig for plantehelse og er nyttig i jordbruk og botanikk forskning.

 Håndholdte fluor meter enheter er også vanlig å ta medisin og biologisk forskning. Flytende prøver er gitt spor bakterielle enzymer som forårsaker kjemiske reaksjoner og fluorescens i løsningen, for tilstedeværelse av andre bakterier i den innledende kolonien reproduktive nivå i løpet av minutter. Det samme utstyr kan anvendes for å uorganiske fluorescerende molekyler, såsom bly for å detektere bare en del per trillion. Noen leger anbefaler å bruke lignende mineraler som sink protoporphyrin indikere at jernmangel påvisning hos pasienter. Fluorometer påvisning er også felles for geologiske undersøkelser, for eksempel analyse av prøver, eller for å bestemme uran innskudd i høye nok konsentrasjoner driften finner sted.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha