Hva er en Ghetto Bird?

 Slang begrepet "ghetto bird" er brukt for å beskrive politipatrulje fly som lav inntekt og minoritets nabolag i urbane strøk. Ghetto fugler kan brukes i aktive politiet å spore mistenkte og hjelpe agenter på bakken, eller de kan brukes som en form for avskrekking, for publikum på grunn av at de blir sett huske. Noen mennesker protesterer mot den hyppige bruken av ghettoen fugl i urbane miljøer, og hevder at de brukte rasistiske, etniske og politiske minoriteter fokus, snarere enn en legitim lov håndhevingsapparat.

 En ghetto er hver region der minoriteter er tvunget til å leve som en følge av den økonomiske, juridiske og sosialt press. Overveiende svart nabolag i USA blir ofte brukt som et eksempel på en ghetto, med en befolkning som føler seg satt under press i området for å leve gjennom noe av restriktive covenants til misbilligelse av beboerne i velstående områder. Ghettoer er ofte preget av et svært begrenset oppadgående mobilitet, dårlige levekår, økt kriminalitet, og begrenset tilgang til utdanning, helse, fersk mat, sosiale tjenester, og andre ting som kan være tilgjengelig i andre områder i stor skala.

 Dette slanguttrykk er et ordspill, referanser sjargong som refererer til helikoptre og fugler, og ideen om at den eneste fuglen som kan trives i gettoen er en kunstig en. Helikoptre er ideelle for Metropolitan Police, fordi de er veldig lett å manøvrere, og de kan brukes i en rekke måter. En ghetto fugl kan casually feie frem og tilbake på jakt etter tegn på problemer, eller det kan følge mistenkte, ofte med bruk av rampelyset. Ghetto fugler kan sveve svært lav, noe som kan føre til støy.

 For innbyggerne i bydelene som er ansett som ghettoer, er ghetto fugler noen ganger sett på som undertrykkende og ubehagelig. Støyen fra lav-flying fly er spesielt irriterende for borgere med den begrunnelse at støynivået i en ghetto fuglen ikke ville bli vurdert akseptabelt i velstående nabolag. Rutinemessig bruk av en ghetto fugl patruljer kan også bli sett på som rasistisk og økonomisk profilering, med helikopteret flyr i antakelsen om at området er kriminalitet pepret med minoritet, og dermed behov for intensive politipatruljer.

 For politiet, kan helikoptrene være svært nyttig rettshåndhevelse verktøyet. Offiserer på bakken verdien av å bruke et politihelikopter for backup, inkludert helikopteret kan raskt følge mistenkte og analysene av miljøet. I rutinemessig patrulje, et helikopter patruljere et mye større område enn en politimann på bakken, øker politiet dekning av nabolag hvor kriminaliteten er høyere. Imidlertid kan bruk av helikopter noen ganger undergrave samfunnet politiinitiativer rankling beboere.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha