Hva er en Giant Tortoise?

 En gigantisk skilpadde er en stor reptil innfødt til mange tropiske øyer. Selv om de fleste kjent for store raser er nå utdødd, to hovedgrupper fortsatt bor rundt om i verden. Den gigantiske skilpadde kan leve i hundrevis av år, og kan nå enorme størrelser.

 Aldabra kjempeskilpadden er innfødt til Seychellene øyene utenfor sørøstkysten av Afrika. Aldabra Atoll overvåkes for bruk av mannen gjennom internasjonal beskyttelse lov, og ca 150.000 kjempeskilpadder er tenkt å leve i skjærgården.

 De er svært tilpasningsdyktige skapninger, i stand til å leve i hvilket som helst sted på øya, og individuelle og sett i flokker. Selv om de bruker mye av sin tid på land, Aldabra kjempeskilpadder er gode svømmere og antas å være ansvarlig for de underarter av skilpadder hele Indiahavet. Den eldste fangen skilpadde i verden er Esmeralda, en Aldabra kjempeskilpadde, som er omtrent 170 år gammel i 2008. En Aldabra skilpadde i en kenyansk dyrepark er også i nyhetene i 2005 da "adoptert" en foreldreløs flodhest som overlevde en tsunami.

 Galapagos gigantiske skilpadder er mange i løpet av de vulkanske øyene i Galapagos-regionen. Tretten underarter av skilpadde antas å eksistere, selv om mange er nær identisk i oppførsel og utseende. De største underarter kan oppnå vekt større enn 660 lbs, og kan være opp til 4 fot lang.

 Skilpaddene på Galapagos-øyene reptiler og følg det meste planteetende kosthold. De får mye av sin fuktighet ved å spise kaktus og frukt, og kan gå mange dager uten ferskvann, selv om de vil bade i grunne bassenger å opprettholde kroppstemperaturen og muligens for nytelse. På større øyer, de kan ofte sees beite i gresset i store flokker.

 Gigantiske skilpadder antas å kjønnsmoden i en alder av 40, og kan pare seg når som helst på året. En kvinnelig skilpadde vil grave et dypt hekker i sandholdig jord der hennes egg og behandler dem. 4-5 måneder senere vil avle skilpadder grave seg til overflaten, fortsetter uavhengig av fødsel.

 Mens Aldabra skilpadde er i stor grad lykkes i forhold til befolkningen, er tilstanden til bevaring av Galapagos kjempeskilpadden oppført som truet av Verdens naturvernunion. Noen underarter har bare noen få hundre dyr i live, mens de Pinta underarter har bare én overlevende dyr, en relativt ung mann som het Lonesome George. Arbeidet med å finne en partner har vært mislykket George, og det er trolig de Pinta arter vil forsvinne etter hans død.

 Til tross for arbeidet med bevaring byråer og den omfattende innsatsen til Galapagos National Park, skilpaddene fortsatt truet. Hvis du ønsker å sponse innsats for å bidra til å beskytte befolkningen i en av de lengste levende reptiler på jorden, ta kontakt med en hederlig miljøbyrå for å se hva du kan gjøre. Den kjempeskilpadden er en vakker og fascinerende skapning, et vindu inn i fortiden og et håp for bevaring av fremtiden.

  •  Galapagos-øyene er hjem for kjempeskilpadder.
  •  Noen gigantiske skilpadder kan veie flere hundre euro.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha