Hva er en "Goody Two-Shoes"?

 A goody to sko er noen som er sett på som cloyingly dydig, selvrettferdige, eller snerpete. Du kan også høre en goody to sko merket som en "goody goody", et slanguttrykk med opprinnelse knyttet til at av "goody to sko. "Dette bestemte engelsk idiom har en ganske lang historie, med noen twists and turns.

 Begrepet kommer fra en barnebok, The Story of Lille Goody Two-Shoes anonymt publisert i 1765. Boken, som var veldig populært for tiden, handler om en fattig barn som går rundt iført en sko. En mann gir henne et par nye sko, og hun driver samfunnet si "to sko, to sko!" Da jenta vokser opp, er hun en lærer, og til slutt gifter seg med en rik mann. Implikasjonen av historien var at selv om hun led som et barn, hun var dydig, så hun ble til slutt belønnet. "Goody", forresten, er forkortelsen for "Good Wife», en fellesbetegnelse for høflig adresse for kvinner i de lavere klassene på den tiden.

 Nesten umiddelbart engelsktalende startet med "goody to sko" beskrive veldig dydige mennesker, særlig små barn, selv om begrepet kan brukes til å beskrive noen av hvilken som helst alder. Men uttrykket hadde også en subtil kant; jenta i historien virker litt dum og dum, så slang begrepet var ment å antyde at noen var irriterende, klengete, eller ikke så veldig lys, i tillegg til å være dydige.

 Over tid, vridd til betydningen av uttrykket ytterligere. I moderne bruk, folk ofte bruker begrepet til å referere til noen som er sett på som uekte. Til en "goody to sko" er kalt til å være skylden i hovedsak av falsk, og begrepet er assosiert med folk utgir seg dydig eller god til å oppnå noe. Derfor et barn som prøver å være vennlig med læreren i klasserommet prise motta en goody to sko er navngitt på lekeplassen.

 Dette idiom også gytt en avlegger, "goody goody", som betyr mye det samme som "goody to sko." Overgangen fra en positiv til en negativ konnotasjon er faktisk ikke så uvanlig i verden av engelsk idiom. Hvis skiftende sosiale verdier, og folk glemmer opphavet til idiomer, kan deres betydninger bli omvendt i forhold til den opprinnelige.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha