Hva er en Gram Stain?

 En Gram farging refererer til et positivt eller negativt testresultat oppstår når jod ble introdusert til en bakteriekultur for å identifisere arten. Denne testen, som kalles Gram-farging, opptegnelser på grunn av tilstedeværelsen av lipopolysakkarider og peptidoglykaner i celleveggene til bakterier prøven. Bakterier som er rapportert å være en høy grad av peptidoglycan Gram-positive. I kontrast er, er Gram-negative lavere peptidoglykaner med lipopolysaccharides prøven.

 Først blir bakterier prøven plassert på et objektglass og oppvarmet akkurat til det punkt at de er ufarlige i form av smittsomme behandleren gjennom hvilke. Deretter blir bakterien prøven behandlet med en gentian fiolett sm løsning på seksti sekunder. Sleiden er så nøye skylles under rent vann er anbragt og Gram-løsning, som er fortynnet sm en blanding av kaliumjodid, og i vann. Dette trinnet resulterer i et svar til Gentian fiolett tilkobling.

 Til å begynne med, ble reaksjonsblandingen ga en mørk blå farge. I en etterfølgende rensing med etylalkohol fører til fargetap i bakterieprøver, men ikke i andre. En endelig fargestoff oppløsning anbringes på en kontrastfarge, bruker vanligvis en variasjon av rødt. Et monster gjør dette ved strengt vises rosa, og har blitt utpekt som Gram-negative. Det er imidlertid en prøve som beholder den mørkeblå farge Gram-positive.

 I tillegg til identifikasjonsformål, betydningen av Gram-farging test ligger i det faktum at gramnegative bakterier kraftig endotoksiner som forårsaker alvorlige sykdommer som kolera og tyfus. Mange Gram-negative bakterier er også resistente mot antibiotika, og det er ikke mulig å fremstille vaksiner for dem. Videre er ikke alle bakterier er et positivt eller negativt resultat. Faktisk noen arter som Gram Gram ubestemt eller variabel. Andre arter blir ikke påvirket av test bare på grunn av å ha en voksaktig beskyttende belegg i deres cellevegger som flekker ikke kan trenge gjennom.

 Gram stain testen ble utviklet på slutten av 1800-tallet av den berømte danske bakteriologen Christian Gram. Den opprinnelige hensikten med Gram stain testen skiller ikke mellom ulike bakteriearter helt. Faktisk, Dr. Gram bare inkludert for en bedre måte å redusere forekomsten av bakterier i spyttprøver som tilbys av lungebetennelse pasienter tror oppdage. Det er også interessant å merke seg at Dr. GRAMA € ™ s oppdagelse, mens utilsiktet, kanskje en stor innvirkning på studiet av antibiotikaresistente bakterier har et halvt århundre senere.

  •  En jod løsning anvendes i en Gram-farging.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha