Hva er en GSM-modem?

 Global System for Mobile Communications modemer spesialiserte typer modemer som opererer over abonnementsbaserte trådløse nettverk, som ligner på en mobiltelefon. En GSM-modem er egnet for en Subscriber Identity Module kort, og fungerer faktisk som en mobiltelefon til en datamaskin. Et slikt modem kan også være en spesiell mobiltelefon som datamaskinen brukes til GSM-nettet evner er.

 Tradisjonelle modemer er koblet til datamaskiner for å tillate eksterne tilkoblinger til andre datasystemer. En GSM modem fungerer på en lignende måte, bortsett fra at de utveksler data via radiobølger i stedet for en telefonlinje. Denne type modem en ekstern enhet via en Universal Serial Bus-kabel kan eller en seriell kabel. Mer generelt er det imidlertid en liten enhet som kobles direkte til USB-porten eller kortspor på en datamaskin eller laptop.

 En GSM-modem er en generisk kommunikasjonsenhet kablet som hans forfedre, men siden tjenesten er abonnementsbasert, må den ha et SIM-kort installert. Dette kortet kobler modemet til den riktige leverandøren, og gir brukeren av apparatet til bæreren nettverket. For eksempel GSM modem fungerer akkurat som en mobiltelefon; faktisk mange mobiltelefoner også SIM-kort for samme formål. Siden SIM-kortet inneholder i utgangspunktet alle abonnementer, medlemskap, og brukerdata, er disse kortene vanligvis utveksles mellom GSM-modem og GSM-mobiler.

 På samme måte av modemer konvertere analoge signaler til digitale og tilbake igjen, GSM-modemer konvertere digitale data til Short Message Service meldinger å sende og motta meldinger via det trådløse nettverket. SMS-meldinger er små pakker med data som sendes og mottas som datapakker på modemer.

 Mange av tredje generasjon og fjerde generasjon smarttelefoner GSM-teknologi, slik at de kan fungere som trådløse hotspots for datamaskiner. De kan kobles til datamaskinen via en USB-kabel eller trådløst over et bredt fidelity nettverk eller via Bluetooth. Dette tillater brukere å få tilgang til Internett ved hjelp av smarttelefonen som et GSM-modem i stedet for en tradisjonell Wi-Fi-tilkobling. For mange brukere et ubegrenset dataabonnement på smarttelefonen sin, er denne løsningen rimeligere enn å betale for en egen Internett-tilkobling eller til å betale tilknytningsavgift eller medlemskap på offentlige Wi-Fi hotspots.

  •  En GSM-modem bruker vanligvis et SIM-kort.
  •  En GSM-modem vil trolig være en ekstern enhet er koblet til via en USB eller seriell kabel.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha