Hva er en hepatectomy?

 Begrepet har to betydninger hepatectomy. På den ene siden refererer til fullstendig fjerning av leveren, som utføres i en behandling for levertransplantasjon fullstendig leversvikt. Den andre betydningen gjelder fjerning av en del av leveren; Denne prosedyren kalles også en partiell hepatektomi. Partiell hepatektomi utføres vanligvis som en behandling av benigne eller maligne, eller gallestein i leveren.

 Som en kreft i leveren, og er fjernet ved hjelp av en operasjon, er det kjent som en lokalisert resektabel leverkreft. For å bli betraktet som fysisk lokalisert og må være helt resektabel kreft i leveren, og kan ikke spre seg til andre deler av kroppen. Kirurgi kan utføres selv om kreften er unresectable; I slike tilfeller er det vanligvis levertumorer metastaser fra andre steder.

 Naturen av prosedyren avhenger i stor grad av antall svulster i leveren, hvor de befinner seg, og hvor store de er. Et annet spørsmål er om leveren er fortsatt fungerer på eller nær normale nivåer. Alle disse faktorene, for å fastslå hvor mye fjernet fra leveren under operasjonen.

 I de fleste tilfeller er det et mål å fjerne bare vev mulig, hvorved dette, men alle kreften er kuttet ut. Fullstendig fjerning av leveren er bare gjennomføres om det er noe annet alternativ for fjerning av kreft, eller når leverfunksjonen ikke i det hele tatt. I begge tilfeller bør en egnet donororganet være plassert i fronten av den ikke-funksjonelle leveren kan fjernes.

 En hepatectomy tar å utføre fire timer, og er utført med pasienten liggende med ansiktet opp, utført under narkose. Operasjonen begynner med et snitt i buken. Deretter må kirurgen skjære gjennom bindevev, slik at leveren kan beveges fritt og undersøkt.

 Når dette er gjort, kan kirurgen begynne syke deler av leveren fjernet. Dette er vanskelig fordi flere store blodårer som forsyner leveren med oksygen; som de dratt større blødninger kan føre til. For å overvinne denne typen problem store kar er vanligvis fastklemt før kirurgen begynner å jobbe nært forebygge. Med skip fastklemmes sikkert, kan kirurgen velge å fjerne syke deler av leveren. Etter dette trinn i prosedyren er fullført, blir snittet lukkes.

 Pasienter vanligvis krever sykehusbehandling for ca to uker; etter en levertransplantasjon kan utvides til en måned eller lenger. Delvis på grunn av den mye raskere utvinning tid, har laparoskopisk hepatectomy blitt en favoritt måte å utføre denne operasjonen. Laparoskopi omfatter innsetting av en liten belyst kamera i magen, slik at en kirurg å operere uten å måtte åpne hele magen. Denne type operasjon er mindre invasiv og har en hurtigere utvinning tid, som angitt ved en mye mindre snitt kan utføres.

 Hepatectomies har ulike tilhørende risiko. Det mest problematiske av disse postoperativ blødning; Hvis dette skjer, må pasienten ofte være på vei tilbake til kirurgi, slik at blødning kan kontrolleres. En av de mest vanlige er at risiko for lungekomplikasjoner, slik som pleural effusjon, karakterisert ved at fluidet samler seg i lungene. Slike bivirkninger er ikke farlig, så lenge som pasienten ikke har noen lungesykdom. Hvis en underliggende leversykdom pasienter, er de i fare for leversvikt etter operasjonen. Vanligvis folk som vil ha et lengre sykehusopphold kreves en økt risiko for alvorlige komplikasjoner etter hepatectomy er over.

  •  En ultralyd kan benyttes for å påvise leversykdom.
  •  Laparoskopisk kirurgi kan utføre medisinske prosedyrer uten å gjøre store snitt, slik at raskere helbredelse.
  •  Hepatectomy delvis eller fullstendig fjerning av leveren hos en person.
  •  Delvis fjerning av leveren kan være nødvendig dersom gallestein i orgelet.
  •  Laparoskopisk kirurgi har blitt den foretrukne metoden for å gjennomføre en hepatectomy.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha