Hva er en Hornwort?

 En hornwort er en mose, eller ikke-karplanter, nært knyttet til grønne alger. Det er sporedannende og ikke-blomstring. Selv om noe ligne liverwort, refererer generelt til navnet på den hornlignende struktur - såkalt sporofyttskuddet - som rager ut fra toppen av grønne lignende legeme av anlegget. Den rynkete gametofytt legeme er flatt og disig, generelt tallerken-formet, men kan også være forgrenet eller rosett-formet utseende.

 De fleste moser, som mose, er små, med de minste vesen nålkapselmoser. Disse typer planter er vanligvis forankret ved rhizoids eller rot-lignende filamenter. Generelt, mose har en gametofytt scene og et sporofyttskuddet stadium. Gametofytt fase er vanligvis den mest dominerende fase i utviklingsprosessen. Gametofytt dominerer livssyklusen til anlegget, i motsetning til andre mosene.

 Faktisk bekreftet sporofyttskuddet av et horn urt planterester og vokser gjennom hele livet, noe som gjør dette til den mest dominerende trekk. Den "horn" er foto, med bare en celle kloroplasten. Den stomopyhte har også stomata-lignende åpninger, noe som er å utveksle gasser mellom anlegget og himmel. Som det vokser lenger, den sporofyttskuddet slutt deler på langs, og slipper sporer. Når sporene spire, nye gametophytes produsert.

 Selv om dens opprinnelse er fortsatt litt av et mysterium, men det Hornwort har vært en av de eldste levende landplanter. Det antas å dateres tilbake millioner av år, så langt tilbake som kritt. Anlegget er fortsatt ganske unremarkable altfor mange mennesker som sjelden hørt. Likevel er det omtrent hundre arter av anlegget finnes over hele verden.

 Normalt funnet voksende i fuktige, fuktige miljøer, kan Hornwort planter vises som små hage ugress, pakket som matter. De kan også vokse som en epiphyte på barken av ulike trær, og er ofte funnet voksende i skyggefulle tropiske lignende skoger eller langs bekker og elvebredder. Av og til kan de bli sett selv vokser i fuktige områder.

 Under ideelle forhold, som for eksempel tropiske lignende habitater, plantene fungere som en svamp, suge opp fuktigheten i luften eller fra dugg og regn og deretter langsomt slippe. Vann er en viktig faktor for reproduksjon. Nålkapselmoser vil ikke overleve i tørre forhold, som de rett og slett bryte fra hverandre; men likevel, hvis det er for fuktig, plantene er utsatt for å råtne.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha