Hva er en intraperitoneal kateter?

 En intraperitoneal kateter, et kateter innført kirurgisk inn i bukhulen for dispensering av medikamenter, de fleste cytostatika. I motsetning til bruken IV kateter som forblir utenfor legemet, er en intraperitoneal kateter helt innelukket i kroppen, og forårsaker stoffet inn i blodstrømmen gjennom veggen i magesekken. Med dette kateter, kan legemidlet forårsake at kroppen til å utføre raskere og ved høyere konsentrasjoner enn når den leveres gjennom venene. Også forblir aktiv i medikament intraperitonealt vanligvis forbli i kroppen, og derfor en større terapeutisk effekt.

 Laget av rør bestående hovedsakelig av silikon, gummi eller polyuretan, for intraperitoneal kateteret til stomachâ må € ™ s indre membranen til romtemperatur for å omdanne flytende medisiner og saltoppløsninger bli bekreftet i coelum. Mansjetter og drivanker sikre intraperitoneal kateteret ikke glir inn i bukhulen, som migrasjon brudd eller lekkasje, noe som kan føre til forårsake infeksjon. Av og til, ville legene være en spesiell to-tube kateter bruk inkluderer extraperitoneal og intraperitonale slanger slanger.

 Selv om det ikke er noen alvorlig smerte er forbundet med levering av medikamenter via en intraperitoneal kateter, kan bukplager av pasientene føler hvis for mye oppløsning som strømmer i magen. Vanligvis 33 oz 63 oz av blandet saltoppløsning med kontrollert medikament i kroppen. Ettersom stoffet absorberes i stomachâ € ™ s membran for 24 timer, pasienter slår ofte å plassere stoffet så mye overflate stomachâ € ™ s liner kontakt. Føler i dagene etter intraperitoneal kjemoterapi, pasienter kvalme, magesmerter eller apati. Risikoene forbundet med bruk av en intraperitoneal kateter omfatter peritonitt, som er betennelse av gastrisk mucosa, og hulrommet.

 Vitenskapelige studier bekrefter at kjemoterapi narkotika slike som paclitaxel og cisplastin funnet mye mer effektivt når levert via en intraperitoneal kateter. Kreftterapi med en intraperitoneal kateter mest effektive for maligniteter av organer i midten av kroppen, så som kreft i eggstokkene eller organene i mage-tarmkanalen. Medisinske studier har antydet at kreftpasienter som behandles med kjemoterapi via en IP-kateter kan ha en lengre levetid, og remisjon. I gjennomsnitt, disse pasientene lever et og et halvt år lenger enn pasienter som får cellegift intravenøst, studier antyder.

 Bare sjelden brukt som behandling for kreft, er kjemoterapi med en intraperitoneal kateter vanligvis en oppfølging til kirurgisk fjerning svulst. Kateter levering av medisinen kan skje flere ganger i løpet av flere dager, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. Noen pasienter kan ha behov for to påfølgende dager av behandlingen, mens andre får et antall dager i løpet av en periode på to eller tre uker. I tillegg til kjemoterapi, kan en intraperitoneal kateter anvendes for dialyse.

  •  En intraperitoneal kateter kirurgisk innsatt i magen, og er fullstendig innelukket i kroppen.
  •  En IP-kateter brukes vanligvis for pasienter som gjennomgår kjemoterapi.
  •  Intraperitoneal kateter nødvendig for pasienter som trenger dialyse.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha