Hva er en kodek?

 Codec står for Co slike desember oder, og brukes til noe som data er beskrevet i en annen form for lagring eller overføring, og deretter brukes om igjen forandrer seg.

 I tradisjonell kringkasting, er en kodek en fysisk enhet som gjør analog video og audio data overføres i digital form gjennom luften. Det kan også rotere motta digital informasjon i et analogt format.

 I datamaskiner er en kodek brukt som en måte å video, bilde og lyd komprimering til et håndterlig størrelse. De fleste bruker en lossy komprimeringsmetode, men noen er lossless. Lossless kodeker, som MSU eller HuffYUV, reprodusere den opprinnelige videoen akkurat, uten påfølgende tap dersom videoen er omkodet. De vanligste lossy kodeker mister varierende grad av informasjon, men kan spare betydelige mengder plass.

 Et lossy codec trans prediktiv eller en kombinasjon av begge. Den transformative slags kutt det opprinnelige bildet eller lyden og quantizes den til en mer effektiv mellomrom, deretter koder det. En logisk kodek sammen en del av kjente data til tilstøtende datalagring og fjerner overflødig informasjon om størrelse. Det finnes mange typer kodek er tilgjengelig, ethvert forsøk på å streike en ideell balanse mellom tap av data og filstørrelse. Andre faktorer, slik som åpenhet og prosesseringskraft som kreves for å dekode, er også viktig for å vurdere det mest hensiktsmessig å benytte.

 MPEG-1 codec som brukes for VCD og inneholder standard MP3, den mest brukte audio codec. Støtte for MPEG-1 er utrolig høyt, både på datamaskiner og video forbruker enheter. Kvaliteten er svært høy, men ikke så høy som MPEG-2, og størrelsen på videofiler er ganske stor. MP3-standard har god kompresjon ved hjelp av en rekke kodeker, og er svært populær som en audio-koding løsning.

 MPEG-2 er en utrolig høy kvalitet standard som brukes for DVDer. Mens MPEG-1 codec er bare progressiv skanning, støtter MPEG-2 også interlacing, slik at bedre vise sin størrelse. Selv om ikke den mest avanserte av de tilgjengelige videokodeker, er MPEG-2 godt forankret på grunn av dens bruk som standard for kommersielt tilgjengelige DVD-er.

 MPEG-4 er et skritt videre enn MPEG-2. Den har en rekke viktige tekniske utvikling og en bedre komprimering kan håndtere både interlaced og progressive scan video, og er viden støttet. Noen populære online kodeker er avledet fra MPEG-4-kodeken. Disse inkluderer DivX, XviD og 3ivx. Hver av disse har mindre avvik fra den opprinnelige MPEG-4 codec for å gi dem bedre komprimering og funksjonalitet i visse situasjoner.

 Kodeker Ogg Theora og Ogg Vorbis kodeker er noen video og lyd, henholdsvis. De har høy kvalitet og god komprimering, og er helt fri for patentrestriksjoner, noe som gjør dem populære blant mange utviklere. Realvideo er en video kodek designet spesielt for streaming online bruk. Mens mange kodeker kan streames, Realvideo og sin søster codec Realaudio er spesielt optimalisert for PNA og Real Time Streaming protokoller.

 Det er bokstavelig talt hundrevis av kodeker som brukes på nettet, og alle har sine egne favoritter for spesifikke applikasjoner. Mange programmer, for eksempel Windows Media Player, har integrert for å automatisk søke etter og laste ned riktig codec for å spille av en film eller en lydfil som eliminerer behovet for en bruker å finne dem aktive. En rekke pakker er også tilgjengelig for nedlasting, installere de mest vanlige audio og video kodeker på en gang.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha