Hva er en kolin mangel?

 En kolin mangel oppstår når det ikke er nok av et næringsstoff kolin i kroppen. Kolin er en slags amino salt som normalt gruppert med B-kompleks vitaminer. Noen mulige symptomer på kolin mangel er tretthet, skader på lever eller nyrer, eller hypertensjon. Behandlingen består vanligvis av tilsetning av cholin til dietten, men permanent organskade kan foreligge i de mer alvorlige tilfeller. Hver enkelt spørsmål eller bekymringer om en kolin mangel bør diskuteres med en lege eller annet helsepersonell.

 Noen av de første symptomene på en kolin mangel kan forveksles med en rekke andre medisinske tilstander og kan føre til tretthet, muskel- eller nerveproblemer og søvnløshet. Blod eller urin kan tyde på at den lever eller nyrer ikke fungere skikkelig. Sirkulasjonssystemet kan bli svekket som et resultat av en akkumulering av fettstoffer i blodet.

 De som ikke spiser kjøtt eller andre animalske produkter er spesielt utsatt for å utvikle en kolin mangel, som folk som bare eggehviter i stedet for hele egg. Konsumere store mengder alkohol på regelmessig basis kan også øke risikoen for å utvikle denne tilstanden. Studier har vist at en stor andel av befolkningen ikke spiser tilstrekkelige mengder choline.

 Kolin er en nøkkelkomponent i reguleringen av stoffskiftet og opprettholde helsen til hjernen. Dette næringsstoffet bidrar også til å redusere betennelse i kroppen og støtter nervesystemet helse. Alle disse kroppsfunksjoner kan lide når en kolin-mangel er til stede.

 Behandling for en kolin mangel, spesielt i de tidlige stadiene, er det et spørsmål om å legge mer kolin til dietten. Noen matvarer som er rike på disse næringsstoffene soyabønner, eggeplommer, og peanøttsmør. Andre mat kilder inkluderer tomater, poteter og melk. I tillegg til å legge disse matvarene i kostholdet, kosttilskudd med kolin er tilgjengelig i apotek og kan være spesielt nyttig for de som har alvorlige symptomer.

 Hvis en kolin mangel ikke nøyaktig diagnostisert eller ubehandlet forblir forhøyet for en lengre periode, kan føre til varige skader på lever eller nyrer. Avhengig av alvorligheten av skaden, er lever eller nyre dialyse nødvendig. Denne potensielt dødelige komplikasjoner kan ofte forebygges ved å spise et sunt kosthold og å ha regelmessige kontroller hos lege.

  •  Poteter er rike på choline.
  •  Mange B-kompleks vitamin kosttilskudd inneholder kolin, en type aminosyre salt.
  •  Pasienter med alvorlig eller langvarig kolin mangel kan kreve lever eller nyre dialyse.
  •  Folk kan føle seg sliten etter en mangel på kolin.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha