Hva er en Laryngoskop?

 En laryngoskop er en opplysende medisinsk instrument som brukes av helsepersonell for å tillate visualisering av strupehodet og svelget av en pasient. Svelget er området rett bak nese og munn, og strupehodet er bedre kjent som stemmen boksen. Laryngoskopet har blitt spesialdesignet for å passe inn i luftveiene hos en pasient til en handling som orotrakeal intubasjon, for derved å gi et rør settes inn gjennom munnen inn i luftrøret eller luftrør, oksygen og medisin, og dyp avtrekk.

 Det er to komponenter instrument: laryngoskopet bladet og håndtaket. Håndtaket inneholder batterier som er nødvendig for belysning og bladet, som er satt inn i luftveiene, en lys ved enden av det, som fortsetter å bruke et sterkt lys. Disse bladene er ikke skarpe, og de kuttet huden på noen måte. Laryngoskop kniver kommer i ulike størrelser, der 0 er lavest og 4 er den største. Størrelsen på pasienten intubert bestemmer størrelsen på arket som brukes av helsepersonell.

 Håndtaket og bladet på laryngoskop vanligvis to separate deler som må settes sammen før hver bruk, men dette kan oppnås i løpet av få sekunder, slik at leger og para dette instrumentet respiratoriske nødssituasjoner som krever orotrakeal intubasjon. En laryngoskop er et flott verktøy; håndtaket er omtrent på størrelse med et dørhåndtak og bladet er litt kortere enn håndtaket. Det finnes to typer laryngoskop blader: buet og rett. Begge er dypt i luftveiene hos en pasient er satt inn.

 En rett blad blir brukt til å tilveiebringe et plateformet struktur som strupelokket, som tjener til å forhindre at mat og fremmedlegemer trachea løfting, og slike ark er vanligvis foretrukket som en pediatrisk pasient, må intubert. Et buet blad foretrekkes for en voksen pasient som skal intuberes. Det er ikke epiglottis som løftes med et buet blad, hvor en annen struktur som er satt inn Vallecula. Uavhengig av hvilken type blad som brukes, målet er den samme, nemlig, visualisering av stemmebåndene gjennom hvilken det endotrakeale røret kan innføres i luftrøret øker. Betydningen av visningen av stemmebåndene er i det faktum at det er avgjørende at legen eller sykepleieren utfører orotrakeal intubasjon, slik at den setter røret inn i luftrøret, og ikke i spiserøret, idet røret til magen.

  •  En paramedic kan bruke en laryngoskop for intubering av en pasient i en nødssituasjon.
  •  En laryngoskop brukes under orotrakeale intubasjon prosedyrer.
  •  En medisinsk sensor kan laryngoskop strupehodet.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha