Hva er en Life Support System?

 Et liv støttesystem på et romskip går teknologier som er utviklet for å simulere levekår på jorda. Dette omfatter som er nødvendige for grunnleggende menneskelig overlevelse, slik som lufttrykket er tilstrekkelig strålingsskjerming som er nødvendig for helsetrussel av kosmisk stråling, og kunstig gravitasjons tap av bentetthet og muskel bearbeider minimalisere lange i verdensrommet. Andre viktige elementer i et liv støttesystem inkluderer muligheten til å resirkulere luft og vann, opprettholde optimal varme og fuktighet for menneskelig komfort, og oppbevaring av mat og avfallssystemer.

 Miljø Kontroll og Life Support System på den internasjonale romstasjonen gir en god modell av et liv støttesystem som må justeres for hver lang bemannede romfartøy ritt nær fremtid, slik som et menneske reise til Mars. Den ECLSS primært tjener til å rense luft ombord på ISS av partikler, mikroorganismer og uønskede gasser slik som utåndet CO2 og flyktige organiske forbindelser som sendes ut fra utstyr og last. Systemet har også et godt nivå av atmosfærisk trykk og vanndamp, hvor en jevn temperatur, og letter trykket under stasjon. Vann er også renses ved ECLSS også, sammen med sin evne til frisk oksygen for å puste.

 Mens livet støttesystem som bruker ECLSS er pålitelig og holdbar, er det ikke helt selvforsynt. Hoveddelen av vannet på stasjonen resirkuleres og brukes om igjen mange ganger, samt en kilde for oksygenutvikling, men stasjonen har fortsatt å være tilført periodisk med vann. Dette er delvis på grunn av det faktum at vann er oppløst for å fremstille oksygen og hydrogen som er ventilert for dette formål i elektrolyseprosessen i rommet. Forskning er i gang til en Carbon Dioxide Reduction Assembly som avfall hydrogen reagerer med CO2 pustes ut av mannskapet for å generere ferskvann og metan drivstoffutvikling.

 Turene av en langvarig dyp plass som kan vare måneder til år er et lukket økologisk system som krever helt selvforsynt. En av de viktigste delene av dette er en form for energikilde som er mer holdbare enn de strømforsyningene som brukes til å bryte ISS vann og renhold, men også gi varme, lys og elektrisitet til jernbanestasjonen. Det vil heller ikke være mulig for vannet og luften som er nødvendig for disse turer langs fra begynnelsen, og slitasje vil være regenerative utstyr som kreves for å fremstille rent vann og luft, og rute.

 En av de tilnærminger til opprettelsen av en gjennomførbar primær liv støttesystem for mat, luft og vann er levert av biosfæren på Jorden og Mars prosjekter støttet av US National Aeronautics and Space Administration. De prøver å simulere levekår i et miljø som er helt isolert fra utsiden forsyningen. En effektiv planteliv støttesystem opprettet fra denne forskningen kan rense luft og vann, men også en kilde til mat. NASA har identifisert seks viktige livsopprettholdende elementene som trengs for å bli tatt opp i sin Advanced Life Support Project. Disse inkluderer arbeider med å gi grunnleggende om ren mat, vann og luft, og med logistikken av biomasse, termiske og avfallsproblemer.

 De langsiktige effektene av bemannede plass kan også være skadelig på grunn av stråling, vektløshet og psykologiske isolering av mannskapet. Skjerming ombord i skipet kan beskytte besetningen mot en del av strålingen på plass. Roterende et romskip på den sentrale aksen som den beveger seg til sin destinasjon kan også føre til en simulert alvorlighetsgrad hastighet langs den ytre skroget, av effektene av sentripetal akselerasjon.

 Russiske kosmonauter har den mest omfattende erfaring med isolasjon ombord romstasjoner i bane rundt jorden. I 2002 drev hun et eksperiment kalt simulering av flygebesetningen på den internasjonale romstasjonen, hvor frivillige tok svinger livet for åtte måneder i et avgrenset område. En historie om langvarige oppdrag til den russiske romstasjonen Mir er også sett på som svært verdifulle medisinske og psykologiske data. Det kan være avgjørende for å suse lage noe mannskapet om effekter på et år og et halvt lang ferd til Mars.

  •  Romfartøy som romferge orbiters bruke selvstendige liv støttesystemer for å støtte sine mannskaper under et oppdrag.
  •  Romstasjonen Mir viste mannen kunne overleve i lange perioder i verdensrommet.
  •  En viktig tegn monitor, som brukes i behandling av folk i live.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha