Hva er en långiver i siste instans?

 En långiver i siste instans, vanligvis en nasjonal bank, er det som banker og andre finansinstitusjoner som skal brukes som et sted å få kreditt er nesten oppbrukt alle andre muligheter. I USA, Federal Reserve Bank opptrer som långiver i siste instans.

 I de fleste tilfeller, banker og andre virksomheter i stedet for å utstede obligasjoner deretter bruke en bank. Hvis de må gå til en bank, er de generelt henviser til banken som långiver i siste instans. Dette viser hvor uønsket opsjon bankene å låne penger fra et selskap. Går en långiver i siste instans kommer ofte til en høyere risiko for både låntaker og långiver.

 Obligasjoner er å foretrekke fremfor en långiver i siste instans for en rekke årsaker. Først banker ofte stiller strenge regler for viktige forretnings lån det vanskelig, om ikke nesten umulig, for en stor bedrift eller bruke en bank til en annen bank som kredittforetak. Noen av disse begrensningene inkluderer ikke slik at selskapet kan ta på seg mer gjeld før bankgjeld er nedbetalt helt. Banken kan også tilsi at ingen oppkjøp av andre selskaper og med kreve å forbli en administrerende direktør eller opprettholde markedsprisen på et bestemt nivå.

 Hvis ikke alle disse vilkårene er oppfylt på en kontinuerlig basis, er det en sjanse for at renten ville stige, forårsaker enda flere problemer for den som låner. Renten kan stige til et punkt der nedbetaling av lånet er ikke mulig. Eller, hvis det er mulig, kan det komme på så høy pris ikke lenger gjør noen økonomisk fornuftig å ha lånet.

 Disse er alle grunner foretrukne obligasjoner. Men for selskaper i svært dårlig økonomisk situasjon, kan obligasjonsmarkedet være utenfor grensene. Kredittrisiko i et selskap kan være så ille at noen obligasjonene de utsteder ville falle i junk bonds. Obligasjonene har en svært høy rente og ikke attraktivt for mange mennesker som ønsker å kjøpe obligasjoner på grunn av risikoen. Dette er desto mer dersom selskapet går inn i standard status med andre forpliktelser. Hvert selskap i denne situasjonen ville være en D Bond Rating.

 I slike situasjoner, selskapene har ikke annet valg enn å gå til en långiver i siste instans. Selv om renten mer enn en god bindingen karakter kan være ville bringe dem, ofte disse selskapene ikke har det til å begynne med. Derfor er en långiver i siste instans nettopp det.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha