Hva er en Low carb måltider?

 En lav carb måltid plan er en diett hjelpemiddel for folk som trenger å kontrollere karbohydratinntak. Typiske måltid planer utformet for lav carb dietter høy i protein og fett, selv om en begrenset mengde karbohydrater er ofte til stede i tillegg. De spesifikke detaljer om en lav carb måltid plan kan avhenge av formålet, fordi ulike mennesker har ulike grunner for å spise på denne måten. Noen medisinske tilstander, som diabetes, kan kreve redusert karbohydratinntak, mens andre velger å spise mindre karbohydrater som en vektkontroll tiltaket. I tillegg til ulike typer kjøtt og grønne bladgrønnsaker, kan enkelte måltid planer inkluderer visse andre karbohydratkilder som ganske lav på glykemisk indeks.

 I matvitenskap sammenhenger, de tre grunnleggende kilder til næringsstoffer og energi er karbohydrater, proteiner og fett. Til forskjell fra proteiner og fett, som er nødvendig som byggesteiner for en rekke andre molekyler, er karbohydrater kun brytes ned og brukes til energi. Dette inkluderer både enkle karbohydrater, slik som sukker, og komplekse karbohydrater som stivelse. Mest anbefalt balansert kosthold er en kombinasjon av proteiner, fett og karbohydrater, selv om noen mennesker trenger, eller velge å forbruke færre karbohydrater. Å ha et sunt kosthold som er å skape lavere i karbohydrater, er en slags lav carb måltid plan ofte forberedt.

 Det er flere grunner til at lave carb måltid planer, slik at disse typer dietter kan et variert utvalg av matvarer. I de fleste tilfeller, low carb måltid planer inkluderer alternativer til frokost, lunsj, middag og snacks, men det finnes også varianter som tilbyr seks eller flere mindre måltider per dag. Proteiner og fett er vanligvis fremtredende i disse planene, slik at de fleste måltider har en tendens til å inneholde en slags kjøtt. Kylling, biff, fisk og svinekjøtt retter er ofte inkludert for lunsjer og middager og frokost alternativer vanligvis inkluderer bacon, egg, og andre lignende matvarer.

 De fleste av de lave carb måltid planer inkluderer en viss mengde karbohydrater, men hver situasjon er annerledes i denne forbindelse. Lav glykemisk alternativer, for eksempel grønne bladgrønnsaker, er vanligvis understreket. Brød, poteter og andre høy glykemisk alternativene ikke er til stede i en typisk lav carb måltid plan, selv om de er noen ganger tillatt i svært små mengder. Når en lav carb måltid plan er en del av et vekttap diett, kan antall karbohydrater variere avhengig av forskjellige faktorer. Noen dietter foreslår forbruker en svært liten mengde karbohydrater tidlig, og deretter tilby måltid planer med gradvis økt karbohydratnivået som tiden går.

  •  Et stykke kjøtt med grønnsaker kan være en del av en lav-carb måltid plan.
  •  Bacon er en vanlig del av en lav carb diett.
  •  Protein-fylt måltider laget med egg og grønnsaker er svært lav på karbohydrater.
  •  En lav carb måltid plan kan være fisk.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha