Hva er en Manta Ray?

 En manta ray er stor bredde i familien Mobulidae. Djevelrokker er de største stråler i havet, med den mest berømte person av ikke mindre enn 25 fot på sitt bredeste punkt. Giant Pacific djevelrokker er ofte større enn mennesker, som fører til en utbredt myte at disse fiskene angripe uskyldige dykkere. Faktisk Natalia er svært milde og vanligvis veldig sjenert, og de utgjør ingen trussel for mennesker og de fleste andre organismer.

 Disse fiskene har utviklet seg fra bunnlevende arter. Selv om Mantas ikke lenger flyter rundt havbunnen, som deres forfedre gjorde, de har flatet organer i lys av dyr jord, sammen med beskyttende fargen på jorda bevare levende arter. På toppen, er en manta ray blå til svart i fargen, noe som gjør det vanskelig å se når noen ser ned på strålen ved havet. Nederst, manta er krem ​​til hvit i fargen, blande i sett nedenfra.

 Djevelrokker er bredere over enn de er lange, og de har særegne fins nær deres ansikter den slags ser ut som horn, som fører noen mennesker å kalle dem "Devil Rays." Disse finnene brukes til å feie i byttet. Djevelrokker er filter feeders, lever av plankton, og de er veldig flinke svømmere, ved hjelp av sine store sidefinnene som vinger gjennom vannet og ratt seil med sin pisk-lignende hale. Noen arter kan også hoppe helt ut av vannet.

 Den primære predator av manta ray, hai, men bare svært store hai arter er villige til å angripe Mantas. Djevelrokker tendens til å leve alene, men de danner gjensidig fordelaktige relasjoner med parasittiske fisk rengjøring stasjoner, områdene rundt tropiske korallrev hvor parasittiske arter som samles kroppen og renser gjellene for dem. Rengjøring stasjoner operere som bilvask for fiske, med fisk i behov av en rensende svømmetur for å vise at de trenger hjelp, og en sverm av parasittiske fisk utføre detaljert arbeid, som det var.

 Manta er ovoviviparous, noe som betyr at hunnene ruge eggene sine i kroppen. Vanligvis bare djevel ray babyen luker på en gang, og nyfødte djevelrokker er alle ca fire føtter over. Djevelrokker er funnet i tropiske farvann i verden, spesielt rundt skjær, noe som betyr at mange besøkende til disse regionene er i kontakt med Mantas. Mens det kan være fristende å foreslå grip inn og ri på disse raske svømmere, bør folk unngå håndtering Natalia, som hun kan skade eller skade på slimhinner som beskytter kroppen mot infeksjoner.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha