Hva er en morbilliform Rash?

 Morbilliform utslett, eller "meslinger-lignende" maculopapular utslett, er vanligvis forårsaket av visse bivirkninger eller virussykdommer. Makulopapuløst utslett er et utslett som utviser både egenskapene til en macule og Papuler. Macules er små, definerte og misfargede flekker på huden. Diameteren på en macule ikke mer enn 0,4 inches. Papler, derimot, er utbrudd på huden, noe som kan se ut som en kvise. Lignende utslett derfor bli eliminert, misfargede flekker symmetrisk spredt rundt i kroppen.

 Disse hudutslett kan oppstå som et resultat av bakterieinfeksjoner, bivirkninger og spesifikke eller ikke-spesifikke virale exanthems, også kjent som viral hudutslett. En viral eksantem ikke spesielt hvis det er ingen eksakt informasjon om viruset som forårsaker utslett. I dette tilfelle identifiserer legen tilstedeværelse av viruset som er sannsynlig å ha forårsaket resultatet.

 Morbilliform utslett er en "sen legemiddelutslett." Det ligner huden av vedkommende etter 1-2 uker med eksponering for narkotika, for eksempel antibiotika eller barbiturater. -Drug Årsaker utslett av denne typen er vanligvis forbundet med penicilliner, cefalosporiner, sulfonamider og antiepileptika.

 Som hudlesjoner er vanlig hos barn rammet av virussykdommer som meslinger, røde hunder, Roseola og femte barnesykdom. Hos voksne er resultatene generelt ikke-spesifikk viral utslett. Denne typen utslett er ofte sett hos pasienter som må ampicillin for behandling av mononukleose Epstein-Barr virus og cytomegalovirus. Personer som har et humant immunsviktvirus, tendensen til å utvikle en akutt morbilliform utslett når de ble behandlet med sulfa narkotika.

 Dette utslett kan også oppstå på grunn av visse virussykdommer. Hvis antibiotika startet for pasienten i løpet av de tidlige stadier av virus-sykdom, kan forekomsten av en morbilliform utslett føre til forvirring i diagnose. Når en legemiddelindusert morbilliform utslett er diagnostisert, kan legen be pasienten om å slutte å bruke et bestemt legemiddel.

 Vanligvis er orale antihistaminer eller aktuelle kortikosteroider foreskrevet for behandling av disse typer utslett. Orale kortikosteroider unngås, siden det er en risiko for resultatet forverret under steroidterapi, noe som kan føre til en feil diagnose. En legemiddelindusert morbilliform utslett vil vanligvis forsvinne innen nesten to uker etter seponering av den aktuelle stoffet. Når denne type utslett helbreder, kaster eller skreller den berørte huden, også kjent som huden avskalling.

  •  Macules er små misfargede flekker på huden.
  •  Som hudlesjoner er vanlig hos barn rammet av virussykdommer som meslinger og røde hunder.
  •  Som hudlesjoner er hevet, misfargede flekker som sprer seg i hele kroppen.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha