Hva er en MR arthrogram?

 Magnetisk resonansavbildning arthrogram er en medisinsk diagnostisk verktøy som brukes til å undersøke legen, tilstanden av brusk legeme. Legen vil injisere en kontrastvæske og deretter røntgenbilder. Det er utført på en felles abnormiteter som hevelse og smerte, noe som kan tyde på en sprekk eller annen degenerasjon av brusk å diagnostisere. En MR arthrogram kan også avsløre en sykdom i brusk eller vekst av en unormalt cyste. Denne fremgangsmåten er ikke-invasiv og vanligvis ikke forårsake bivirkninger verre enn mildt ubehag.

 Selv om en MR arthrogram er en enkel prosedyre, bør pasienten fortsatt ta vare å avsløre eventuelle medisinske tilstander. Den x-ray tekniker trenger å vite om pasienten noen allergier, leddgikt eller astma. En infeksjon rundt leddet som skal undersøkes kan påvirke resultatene. Teknikeren bør også vite om pasienten er diabetiker eller har en blødning lidelse, nyresykdom eller nylig har hatt en operasjon. I tillegg er disse imaging studier sjelden utført på gravide kvinner.

 Siden en MRI arthrogram utføres mens pasienten er ved full bevissthet, ikke under narkose, er ikke nødvendig mat og vann inntak grense. Unntaket er hvis pasienten er et barn som er nervøs om fremgangsmåten og et beroligende middel må være helt stille i den. Noen voksne pasienter kan også be om en beroligende, særlig hvis de har klaustrofobi eller angstlidelse.

 Før prosedyren, vil pasienten bli bedt om å fjerne alle smykker, piercinger, og alle flyttbare tannarbeid, for eksempel proteser. Pasientene bør også være noen metallgjenstander som hårnåler, pins, eller metall glidelåser. Andre elementer kan forstyrre maskinen også, som for eksempel høreapparat og kredittkort, fordi magnetstripen. De som implantert enheter som pacemakere, cochlea implantater og proteser eller hjerteklaffer, også ingeniøren av deres tilstedeværelse på banen.

 Pasienten kan ha for å bli bedt om å bære en sykehusklær for prosedyren. Han vil ligge på en x-ray bord og legen vil nummen joint før injisere en kontrastvæske inn. Legen vil da be pasienten på "seng" av MR-maskinen, som deretter settes til å ligge i en tunnel under skanneren. Pasienter må ligge helt i ro for skanningen skal fungere ordentlig. Denne del av fremgangsmåten, kan være mellom 20 til 90 minutter.

 Det er ingen krav utvinning tid for pasienter som gjennomgår MR arthrogram, men det anbefales at pasientene unngår hard trening i ca 12 timer. A "knitrende" lyd er merkbar i det undersøkte felles for en dag etter inngrepet. Dette er normalt, og er et resultat av kontrastmidlet. En MR arthrogram er ansett som en trygg prosedyre og bivirkninger er svært sjeldne. Noen pasienter kan mild, forbigående smerte, hevelse, eller mild ubehag opplevd.

  •  En MR-maskinen bruker et magnetfelt og radiobølger foto indre organer og bein strukturer.
  •  En MR arthrogram kan være 20 til 90 minutter å fullføre.
  •  En MR-maskin.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha