Hva er en nukleærmedisin Thyroid Scan?

 En nukleærmedisin skanning thyroid er et diagnostisk verktøy som brukes for å bestemme i skjoldbruskkjertelen hos en pasient. Testen skal oppdage en rekke forhold, blant annet hypertyreose, struma og skjoldbruskkjertelkreft. Testen krever en pasient en liten mengde radioaktivt jod for å ta mange timer for testing. Prosedyren tar bare noen minutter, og fører til liten eller ingen ubehag for pasienten.

 Hvis en pasient med symptomer som peker til en skjoldbrusk lidelse, må en lege avgjøre om årsaken er godartet eller skadelig. En nukleærmedisin thyroid scan må diagnostisere spesielle tilstanden. I motsetning til andre former for medisinsk bildebehandling, for eksempel MR eller PET skanner, nukleærmedisin skanninger har fordelen av å vise metabolsk funksjon i sanntid. For et skjoldbrusk nukleærmedisin skanning, skanne måler hastigheten som skjoldbruskkjertelen absorberer jod.

 Et par timer før skanningen, tar pasienten en pille med en liten mengde radioaktivt jod, en tracer som oppdager skanningen. Kroppen, å kunne skille tracer fra normal jod, sender det til skjoldbrusk hormoner i skjoldbruskkjertelen er behandlet. Først når denne prosessen er i gang, kan testen måles nøyaktig thyroideafunksjonen.

 Den første skanningen skjer ca 4-6 timer etter at pasienten suger radioaktivt jod. Det ligger på et bord, bildet skanneren er plassert rett over hans eller hennes hals. Tar bare noen minutter, registreres skanneren radioaktiviteten som utsendes av tracer jod som er reist til skjoldbruskkjertelen. I en sunn voksen, skanneren, et bilde av skjoldbruskkjertelen som klekket områder mot en hvit bakgrunn. Selv fargetone indikerer normal inntak av jod.

 Uavhengig av utfallet av den første testen, er en annen vanligvis utføres 18 timer senere. Sammenligne de to bildene sammen gir leger en detaljert visning på skjoldbrusk-funksjon. Dersom thyroid i det første bildet er spesielt mørkt, er en indikasjon på hypertyreoidisme; aktiv skjoldbruskkjertel. En uvanlig lys image oppstår som et resultat av hypotyreose. En forstørret eller deformert thyroid antyder tilstedeværelsen av en tumor eller struma.

 Hvis en lege oppdaget uregelmessigheter i resultatene av en nukleærmedisinsk thyroid scan, er andre diagnostiske verktøy som trengs for å gjøre en endelig diagnose. For eksempel kan en tumor struma og et tilsvarende bilde på en skanner. I disse tilfeller, en kirurg bestemme beskaffenheten av en biopsi av massen.

  •  Pasienter bør sørge for at deres leger har sin fullstendige medisinske historie før under en thyroid scan.
  •  Thyroideafunksjonen av en person bestemmes ved hjelp av en nukleærmedisinsk scan skjoldbruskkjertelen.
  •  En radioaktiv form av jod brukes til en nukleærmedisinsk scan skjoldbruskkjertelen.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha