Hva er en Palatoplasty?

 En palatoplasty korrigerende kirurgi er en prosedyre som brukes for personer som har en ganespalte, som er en type medfødt defekt som påvirker ansiktet. En kirurg utfører prosedyren for å korrigere en unormal åpning mellom pasienten € ™ s munn og nese. Utbedre dette kan hjelpe en pasient snakke, puste og svelge normalt. Prosedyren kan også fremme den normale utvikling av andre deler av munnen.

 En ganespalte er en medfødt misdannelse preget av et hull eller et hull i toppen av taket av pasientens € ™ s munn. Størrelsen på en åpen gane kan variere fra person til person. Det kan påvirke en liten del av ganen eller omfatte en bred åpning. Fordelingen kan selv utvide til nesen. Tilstedeværelsen av en ganespalte gjør spise og snakke vanskelig. Tilstanden i spørsmålet er også hyppige ørebetennelser.

 En pasient kan palatoplasty i alle aldre, men operasjonen er vanligvis utføres på babyer mellom seks måneder til et år gammel. Barn i denne aldersgruppen har en tendens til å gro raskere og er svært godt egnet for drift, ettersom vevet i området er fortsatt under utvikling. Utføre operasjonen i denne alderen kan bidra til å forhindre tale utviklingsproblemer før de oppstår.

 Under en palatoplasty prosedyre en pasient er vanligvis gitt narkose. Dette garanterer at pasienten fortsetter å sove for varigheten av operasjonen. En intravenøs rør som kalles en IV linjen vil bli satt inn i pasientens blodåre € ™ s før operasjonen starter. Røret leverer legemidler og væsker, mens inngrepet finner sted og i løpet av sykehusrestitusjonsperiode.

 En kirurg opererer på pasientens € ™ s gane ved å gå inn gjennom munnen. Han arbeider vevet fester seg til begge sider av munnåpningen, fester stikk åpningen. Dersom ganespalte inkluderer nesen, lukker han åpningen der også. Typisk, blir operasjonen gjennomført i tre timer eller mindre. Pasienten forblir vanligvis er ferdig på sykehuset for et par dager etter inngrepet.

 Risikoen for komplikasjoner med palatoplasty som de for andre typer av kirurgiske prosedyrer. Pasienten kan være en reaksjon på anestesi og medikamenter som brukes i koaguleringsproblemer utvikle eller erfaring dreven blødning. Risikoen for komplikasjoner er spesifikke for denne prosedyren, inkludert luftveisobstruksjon og uregelmessig helbredelse av de berørte vev. Noen ganger flere operasjoner for å rette opp problemene med den første operasjonen.

  •  En palatoplasty gjøres under narkose.
  •  Som alle operasjoner, det er potensielle risiko forbundet med en palatoplasty.
  •  Undergår palatoplasty kan tillate for normal utvikling av andre deler av munnen.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha