Hva er en patellar ligament?

 Patella ligament, også kjent som den fremre ligament eller patellarsenen, er vevet som forbinder tibia eller skinnebenet, og patella, eller kneskålen. Etter kontinuerlig i quadriceps sene ovenfor, patella ligament som er involvert i den strekking av benet av quadriceps gruppen i forsiden av låret. Dette er nødvendig for aktiviteter som hopping, sparker og trapper.

 Tapping patellar ligament med en refleks hammer normalt resulterer i Hamstring Reflex, bedre kjent som kne-jerk. Kne-jerk refleks er en spinal refleks der nerveimpulser involvert bypass hjernen samlede resultater i mye raskere respons. Dette er hva som gjør gang i en relativt jevn og kontinuerlig bevegelse uten å tenke bevisst på hvert trinn. Stimulering av kneet rykk kan brukes til å undersøke mulige nevrologiske lidelser. Langsom eller fraværende kne-rykk respons på stimulering av patella ligament kan være et problem med en av de deler av kroppen for å indikere som er involvert i det nevrale krets for denne refleks.

 Patellar tendinitis, også kjent som jumperâ € ™ s kne, en smertefull og progressiv skade på patellare ligament, karakterisert ved mikrosprekker og collagen degenerering på grunn av spenninger og deformasjoner i kneet. Denne tilstanden er mest vanlig blant idrettsutøvere som driver idretter som tar tungt og ensformig eller plutselig belastning på ligament, som for eksempel løping, hopping eller raske retningsendringer. Viktigste symptomene på patellar senebetennelse er smerter og noen ganger hevelse under kneskålen. Slike smerter kan være så intens at forstyrre søvnen.

 Som patella senebetennelse kan forverres av fysisk aktivitet som gåing, løping og crouching, behandling vanligvis innebærer hvile og immobilisering av kneet for å hindre ytterligere skade. Cold terapi, som for eksempel bruk av en is pakke er vanligvis foreskrevet for å redusere betennelse. Patella brudd kan være en komplikasjon av patella senebetennelse i ekstreme tilfeller. Kjent medisinsk inngrep som kirurgi etterfulgt av omfattende fysioterapi er nødvendig når en patella brudd. Kirurgiske prosedyrer kan utføres for å øke blodtilførselen til det berørte området for en raskere heling av skadet vev for å fjerne og å restrukturere ligament, og deretter nær overflaten av benet.

 Øvelser som styrker quadriceps gruppen og andre musklene rundt kneet kan bidra til å forhindre skade på patellar ligament. Økende disse musklene bære mer last reduserer skadelig overbelastning av patella ligament. Ortopediske apparater som erke støtter å rette foten justering kan også være nyttig for å hindre ytterligere skade på patella ligament.

  •  Tapping patellar ligament med en refleks hammer normalt resulterer i Hamstring Reflex, bedre kjent som kne-jerk.
  •  Tapping patellar ligament med en refleks hammer normalt resulterer i en refleks.
  •  Kjøleelementer kan brukes til å redusere assosiert med patella tendinitt betennelse.
  •  En stor skade på patellar ligament vil kreve kirurgi og omfattende fysioterapi.
  •  Patellar senebetennelse kan forverres under aktiviteter som løping.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha