Hva er en Piano trekkspill?

 En trekkspill er et blåseinstrument, som består av en høyre tastatur på siden av en tradisjonell knapp trekkspill. I motsetning til navnet sitt, når instrumentet er spilt, produserer akustikk lik som et organ i stedet for et piano. I motsetning til en tradisjonell piano keyboard, spilte horisontalt med begge hender nøklene til piano trekkspill spilles med bare én hånd, som holdes i vertikal stilling. Nøkler til instrumentet er mindre og rundere enn de tradisjonelle piano nøkler. Selv om instrumentet blir vanligvis presentert i en høyrehendt modus, kan det bli endret eller bygget for venstrehendte brukere.

 Piano trekkspill består av to hovedkomponenter, kjent som belgen og piano. Belgen er "klemme box" delen av blåseinstrument og inneholder siv, fremstilt av messing eller stål, som appellerer og produsere lyd når luft presses over dem. Større belg inneholder flere siv og gi piano trekkspill et større musikalsk spekter. Pianoet er knyttet til de syv tonene i C skala - A, B, C, D, E, F og G - som er funnet på et vanlig piano, samt de skarpe og flat notater av C skala. Jo større instrument, jo flere oktaver, som kan spilles tilbake; mest omfattende, voksen størrelse piano trekkspill har tre oktaver.

 For å produsere musikk ut av instrument, må en spiller trekkspill kontinuerlig skyve eller trekke belgen med en hånd mens du spiller piano nøkler tildelt med den andre hånden. Stykket av nøklene sikrer at for å åpne ventilene i belgen for trekkspill, slik at luft kan strømme i svært spesifikke siv til å vibrere og lyd. Instrumentet kan brukes til en rekke musikalske sjangere, inkludert folkemusikk, klassisk musikk og til og med moderne pop og rock.

 Den første piano trekkspill ble introdusert i Paris i 1852, og ble utstilt ved en tidlig piano trekkspill byggmester, Mattaus Bauer i Tyskland. Returnert til USA av europeiske innvandrere, var piano trekkspill et instrument kjent ved begynnelsen av det 20. århundre. Med veksten av Vaudeville, artister som Guido Deiro instrumentet spilt på scenen og på radioprogrammer. Ved 1970-tallet, hadde piano trekkspill rang tatt over den tradisjonelle trekkspill og ble brukt av musikere i mange steder, blant annet USA, Skandinavia, Skottland, Italia, Frankrike og Australia.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha