Hva er en Pineoblastoma?

 En pineoblastoma er en aggressiv, ondartet hjernesvulst av pinealkjertelen er oppnådd, et lite organ som ligger nær sentrum av hjernen. En sjelden form for kreft i hjernen, Pineoblastomas representerer bare tre til 10 prosent av den totale primære ondartede hjernesvulster hos barn og voksne. Denne type svulst er vanligvis sett hos pasienter yngre enn hans tjue år gammel, og er mest vanlig hos barn under 10 år og yngre.

 Pinealkjertelen er en liten endokrine organ som ligger mellom de to halvkuler. Formen på noen få kongler, produserer pinealkjertelen hormonet melatonin, som bidrar til å regulere søvnmønster. Mer enn 17 forskjellige typer av godartede og ondartede svulster kan oppstå i pinealkjertelen i hjernen. En pineoblastoma er en av de vanligste kreftformene i dette området. Den underliggende årsaken til en pineoblastoma er foreløpig ukjent.

 En av de vanligste resultatet av en pineoblastoma er hydrocefalus, en økning i cerebrospinalvæsken trykket i hjernen. Dette er ofte på grunn av svulst komprimere vannledningen fra Sylvius, som ligger ved siden av pinealkjertelen. Akvedukten av Sylvius en passasje gjennom hvilke CSF i hjernen, der det er lagt øde. Når strømmen av CSF er blokkert, kan pasienten ha symptomer typiske for tilstanden, inkludert synsproblemer, hukommelsesproblemer, hodepine, kvalme med oppkast og kramper opplevd.

 Hydrocephalus kan være en livstruende tilstand umiddelbart nødvendig kirurgi. Dette kan oppnås ved å plassere en ventriculo-peritoneal shunt i et av de områder i hjernen av overflødig væske, slik at avløpet inn i magen. Et kirurgisk teknikk for å behandle andre hydrocefalus er stereotaktisk tredje ventriculostomy, som har et lite hull i bunnen av hjernen gjennom hvilke CSF drenering skjer.

 Andre vanlige symptomer på pineoblastoma er knyttet til endringer i synet på pasienten. Dette er på grunn av nærhet av svulsten til tectal området, som spiller en viktig rolle i reguleringen øyebevegelser. Pasienter med pineoblastoma kan derfor oppleve problemer med å fokusere på objekter og kan ha dobbelt syn. Symptomer på en pineoblastoma som ingenting med visjonen omfatter personlighetsforandringer, svakhet eller tap av følelse på den ene siden av kroppen, endringer i vekt eller appetitt og tretthet eller økt behov for søvn.

 Diagnose av en pineoblastoma ved hjelp av nukleær magnetisk resonans, som er nøyaktig sted og størrelse av tumoren demonstrerer gjøres oftest. En CT scan eller MR kan også her størrelsen på hydrocephalus. En lumbalpunksjon, også kjent som en spinalpunksjon kan være nyttig å få en prøve av CSF, som noen Pineoblastomas kan skille ut unormale nivåer av visse hormoner og kjemikalier, inkludert beta-HCG, AFP og CEA, som kan oppdages i cerebrospinalvæsken eller blod . En biopsi med et minimalt invasive teknikker som endoskopi eller stereotaktisk nål biopsi, kan det også være nødvendig å stille en sikker diagnose.

 Pineoblastomas kan behandles ved et kirurgisk inngrep. Dette kan gi en behandling, hvis hele tumoren er blitt fjernet, eller det kan bidra til å forbedre prognosen ved å redusere størrelsen av tumoren. Kjemoterapi og stråling, hvorav mer enn 70 prosent av Pineoblastomas reagerer, blir ofte brukt som behandling.

  •  Ved mistanke om pineoblastoma, en person kan ha en CT scan for å gjennomgå en bekreftelse.
  •  Pinealkjertelen utskiller melatonin, som fremmer søvn.
  •  Den menneskelige hjerne.
  •  De fleste Pineoblastomas streik pasienter 20 år og yngre.
  •  Prognosen pineoblastoma kan forbedres ved operasjon.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha